Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 21.12.2010 at 22.10
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Liberaalimanifestihan on siitä hauska, että jos allekirjoittaneista yksikään pääsee läpi niin loput allekirjoittaneet voivat sitten vaalien jälkeen loikata Liberaalipuolueeseen.”

Loikata voi myös allekirjoittamatta moista manifestia. Ja jos sisäinen savustus liberaaleja kohtaan käy sietämättömäksi, se loikkaaminen on todennäköisempää. Ja loikanneen kansanedustajan tilalle ei saa varasijalta toista piraattia samaan tapaan kuin esim. edustajan kuolemasta vaalikauden aikana. Tosin en toivo, että vasemmistopiraatit (tai muutenkaan vasemmisto) on niin katkeraa, että tappaisi puolueen kansanedustajan saadakseen varapaikalta kommunistipiraatin tilalle estääkseen hänen loikkaamisensa… Okei, tuo nyt oli jo huono vitsi.

Mitään kriisiä ei ole. On vain yksi palkokasvin nenäänsä imenyt lumipallo. Eikä tässä olla mitään liberaaliryhmää perustamassa, vaan osan ehdokkaista allekirjoitettavaksi julistus. Mikä sisältö sillä on ja pitäisikö esimerkkien painottua enemmän arvoliberalismiin kuin talousliberalismiin, on toki mietittävää. Ei kaikki arvosta arvoliberalismiakaan, erityisesti silloin, kun se on alkanut vihertää (jolloin sananvapaus katoaa yhteiskunnasta). Arvoliberalismi (vai pitäisikö kutsua ”arvoliberaalius”) on terminä ajautunut täysin sivuraiteille ja kaatunut katollensa. Aito arvoliberalismi (ei siten kuin Vihreät sen ymmärtää) on mielestäni talousliberalismia tärkeämpi asia ja uskon, että tätä mieltä on valtaosa piraateista, erityisesti vasemmalta.