Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
JouniFlemming # Posted on 22.12.2010 at 8.16
Profiilikuva käyttäjästä JouniFlemming

Quote:Älkää nyt tätä tähän kuopatko, vaikka minä vähän kritisoinkin tuota alkuperäistä ehdotustekstiä.

Ei toki, täältähän on tullut hyvää kritiikkiä. Olen tällä hetkellä jouluun liittyvällä sukulaiskierroksella ympäri Suomea, kun palaan kotiin niin jatkan tämän projektin vetämistä. Minun pitää keksiä ratkaisu muutemaan manifestin kirjoitusasun ongelmaan ja sitten aloittaa sivujen vieminen eteenpäin.

Quote:
Toisaalta tuo markkinaliberalismi talousliberalismi, joka ei itsestäni ole varsinaisesti mikään paha asia, varmaan syö merkittävästi allekirjoittajien määrää. Arvoliberaalinen manifesti puolestaan varmaan keräisi yli puolen ehdokkaiden nimet.

Se on varmasti ihan totta mutta kysehän on lähinnä siitä, ulotetaanko liberaalien ajama vapaus koskemaan myös ihmisten vapautta käydä keskenään kauppaa. Mikäli ei, tätä kutsutaan arvoliberalismiksi, mikäli kyllä, tätä kutsutaan markkina- tai talousliberalismiksi, tai ihan vaan klassiseksi liberlismiksi. Minusta ihmisten tulee saada käydä keskenään vapaasti myös kauppaa, joten kannatan klassista liberalismia.

En näe mitään ongelmaa siinä, että manifestia ei allekirjoita erityisen moni ehdokas. Olen näyttänyt manifestin luonnosta eri tapaamisissa ainakin Metsälälle, Vaarnakselle, Syreenille ja Saarelmalle ja se on ollut heidän mielestä OK. Samoin uskon, että muista ehdokkaista mahdollisesti Burtsoff ja Louhi voisivat olla kiinnostuneita allekirjoittamaan manifestin, tässä olisi jo yhteensä 7 ehdokasta.

Enkä näe mitään syytä, miksi tämä manifesti olisi edes rajattu Piraattipuolueen ehdokkaisiin. Kun manifesti on julkaistu ja mikäli jonkun toisen puolueen ehdokas haluaa sen allekirjoittaa niin minulla ei ainakaan ole mitään sitä vastaan.