Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
JouniFlemming # Posted on 22.12.2010 at 8.33
Profiilikuva käyttäjästä JouniFlemming

Quote:
Liberaalimanifestihan on siitä hauska, että jos allekirjoittaneista yksikään pääsee läpi niin loput allekirjoittaneet voivat sitten vaalien jälkeen loikata Liberaalipuolueeseen.

Toinen mahdollisuus on, että manifestin allekirjoittamattomista läpimenneistä ehdokkaista osa loikkaa kommunistiseen puolueeseen. Mitäpä jos keskittyisimme nyt vaalityöhön emmekä pohdi ketkä läpimenneistä ehdokkaista mahdollisesti loikkaa ja mihin? Olisi hyvä lähtökohta jos Piraattipuolue edes saisi ehdokkaita läpi vaaleissa ja se ei ole onnistumassa, mikäli emme ole panostamassa vaalityöhön.

Quote:
Liberaalimanifestia voisi myös virittää sen verran vasemmalle, että sillä saisi ääniä, koska ”se ei edustaisi kenenkään yksittäisen ehdokkaan mielipidettä”.

Minä en kannata mitään vasemmistoa tai oikeistoa mutta jos esität muokkausehdotuksia manifestin tekstiin ja ne ovat hyviä niin minulla ei ole mitään manifestin muokkaamista vastaan, päinvastoin.

Quote:
Vaalikoneideani varmaan herättää suurta vihaa sen takia, että se vesittäisi erityisen liberaaliblokin syntymisen PiPuun, vaikka kukin ehdokas saisi olla juuri niin liberaali kuin haluaisi.

Piraattien oma vaalikone on minusta loistava idea.

Quote:
Minusta tästä pikku kriisistä pääsee eteen päin pelaamalla ihan avoimin kortein – jos se vaan kaikille liberaaleille sopii.

Mistä ihmeen kriisistä? Joko Piraattipuolueen ehdokkaat ovat vapaita markkinoimaan itseään vaaleihin vapaasti tai eivät. Jos ehdokkailla on tällainen vapaus, ehdokkaat saavat käsittääkseni tehdä vaaliyhteistyötä samanhenkisten ehdokkaiden välillä kuten parhaaksi näkevät. Jos se on sinusta väärin niin näen, että se on lähinnä sinun ongelmasi.

Tarkoitus ei ole, että saisimme manifestin, jonka mahdollisimman moni ehdokas allekirjoittaa. Meillä on jo tällainen manifesti ja se on nimeltään Piraattipuolueen vaaliohjelma. Tässä on tarkoituksena löytää liberaalihenkisiä ehdokkaita ja tehdä heiden kanssa yhteistyössä oma manifesti kertomaan äänestäjille, mitkä ehdokkaat ovat kiinnostuneet ihmisten ja talouden vapauden edistämisestä. Jos tämän manifestin ideat eivät sovi kaikille Piraattipuolueen jäsenille, heillä on vapaus olla allekirjoittamatta. Olen avoin kaikille manifestin muokkausideoille, kunhan ne ovat liberalismin hengen kanssa yhteensopivia.

Toki, mikäli nyt on niin, että Piraattipuolueen johto näkee tällaisen vaaliyhteistyön ja manifestit eri ehdokkaiden välillä ongelmna niin siinä tapauksessa minä olen tietysti valmis kuoppaamaan tämän manifesti-idean. Mutta tällaisessa tilanteessa ihmettelisin suuresti millä tavoin Piraattipuolue aikoo päästää eduskuntaan, mikäli se ei salli ehdokkaidensa markkinoida itseään äänestäjille.