Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 30.12.2010 at 7.05
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

JouniFlemming kirjoitti:
Quote:
Minä en kannata mitään vasemmistoa tai oikeistoa mutta jos esität muokkausehdotuksia manifestin tekstiin ja ne ovat hyviä niin minulla ei ole mitään manifestin muokkaamista vastaan, päinvastoin.

Minusta se manifesti on tuollaisenaan juuri rehellisin niin ettet pääse muiden selän taakse.

Siitä ’vain peruskoulutuksen tulee olla ilmaista’ ja Whiicin väitteestä, että yliopistot on jo nyt Suomessa kaupallistettu, käy aika hyvin ilmi, että useita liberaaleja kuunnellessa vastuu siirtyy kuulijalle. Tuliko nyt selväksi, että en pidä tästä ja tämä vaikuttaa äänestäjien pettämiseltä? Useat liberaalit puhuvat kivoista asioista, mutteivat kolikon toisesta puolesta, jolla on merkittäviä ikäviä asioita. Toiset liberaalit taasen eivät tiedä, mistä puhuvat.

USAssa kaupalliset yliopistot laskuttavat 20 000 – 40 000 dollaria lukuvuodelta lukukausimaksuja. Kyllä Suomessa on vielä sosialistisia yliopistoja noihin verrattuna. USAssa on myös sosialistisia valtion yliopistoja, jotka laskuttavat vähemmän.

Liberalismi on 1800-luvun eurooppalainen versio libertarismista. Suomessakin oli tätä – tehtaissa käytettiin orjatyövoimaa ja äänioikeus kunnallisvaaleissa määräytyi ensin tulojen ja sitten varallisuuden mukaan. Äänioikeus oli efektiivisesti 1%:lla. Käytännön liberalismi on siis euro ja ääni-periaate.

1800-luvun liberalismi oli arvokonservatiivista. Liberaali talousjärjestelmä ei mitenkään tue arvoliberalismia, koska siinä arvotkin päätetään euro ja ääni-periaatteella. Tämä näytti johtavan kunnallisiin kieltolakeihin, jotka koskivat köyhiä, samaan aikaan kun lakien säätäjät kävivät kuntansa salakapakoissa. Tämä käytäntö muistuttaa kyllä kovasti nykypäivänkin politiikkaa.

Naisten äänioikeus ja muu vastaava sosiaalidemokraattinen hömpötys (arvoliberalismi) toteutettiin vasta 1900-luvulla. Epädemokraattinen sosialismi, Neuvostoliitto, oli taasen arvokonservatiivi pitemmän päälle.

Liberalismi on aatteena kaupunkilibertarismia. Useat 1800-luvun libertaarit halusivat kieltää kaupungit eli siinä oli vahva maalaisuuden ihannointi mukana. Jos rahakin kielletään libertarismissa niin euro ja ääni-tyranniaa ei voi syntyä.

Olemassa olevista yhteiskunnista lähinnä libertaareja ovat/ olivat kiertävät metsästäjä-keräilijät. Heti kun yhteiskunta kehittyy sen verran, että kyliä muodostuu, sinne muodostuu oikeusjärjestelmä eli valtion alku. Valtion tarkoitushan on suojella meitä toisiltamme.

Jonkinlaista libertarismia on myös niissä yhteiskunnissa, joissa lain katsotaan olevan voimassa lähinnä julkisilla paikoilla. Näissä eletään sitten kotioloissa perhetyranniassa.

Mm. saamelaiset elivät noin eli kerääntyivät talveksi kyliin, joissa oli tuomari. Kesäksi he hajaantuivat kylistä perheittäin.

Sitä puoluerajoja ylittävää manifestia voitte yrittää, jos pystytte.