Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 18.12.2010 at 18.36
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

8. Valtion on taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle turvallisuus, perusasteen koulutus, terveydenhuolto sekä perustulo. Perustulo on nykyisellä kustannustasolla (vuonna 2010) 400 euron kuukausittainen avustus, joka turvataan jokaiselle täysi-ikäiselle Suomen kansalaiselle negatiivisen tuloveron muodossa. Perustulon lisäksi valtio maksaa opiskelijoille opintorahaa enintään 300 euroa kuukaudessa suoritettujen opintopisteiden mukaan, sekä eläkettä 300 euroa kuukaudessa eläkeikäisille, sekä enintään 300 euroa kuukaudessa eläkettä työkyvyttömille työkyvyttömyysasteen perusteella. Alaikäisen perustulo maksetaan hänen huoltajilleen. Perustuloa, opintorahaa sekä eläkettä maksetaan ainoastaan Suomen kansalaisille.

Perustulossa PiPussa ajatuksena on ollut kansalaisten aseman parantaminen, mutta tuohon on uitettu ajatus kansalaisten aseman heikentämisestä.

Pari numeroa ulkomuistista. Tässä kaupungissa halvin vapaiden markkinoiden vuokrayksiö kustantaa 400 euroa. Sossu hyväksyy noin 500 euron asumismenot kuussa yksin asuvalta. Yksin asuvia voi olla joillain alueilla enemmistö.

”Pakollisten” menojen jälkeen toimeentulominimi on noin 420 euroa kuussa. Ilman sairastamista yksin asuva saa siis halvimmassa kämpässä 820 euroa kuussa. Kaksin asuvilla laskentasäännöt ovat erilaiset ja he saavat yhteensä noin tonnin kuussa.

Minä en sitten tiedä, kehitteleekö Jouni noita juttuja itse vai tulevatko ne jostain liberaalien puoluetoimistosta.

Kun nuorisotyöttömyys on käväissyt juuri 30% prosentissa ja äänestäjäkunta on nuorta niin mielestäni näin taantuman jälkimainingeissa ehdokkaat pääsevät nopeammin samaan lopputulokseen 2 metrillä köyttä kuin tuolla agendalla. Toimeentulotuella elävien ja pitkäaikaistyöttömien reaalitulot ovat olleet laskussa parikymmentä vuotta. Suomi oli sosiaalisimmillaan joskus 80-luvulla.

PiPulla ajatuksena on ollut se, että kompensoidaan mm. taiteilijoiden elinmahdollisuuksia perustulolla. Jos agendaksi uitetaan taiteilijoiden elintason raju leikkaaminen niin voitte arvata, miten PiPulle käy.

Kaikkien muiden puolueiden paitsi Kokoomuksen nuorisojärjestöt kävivät vastustamassa juuri päätettyä nuorten toimeentulotuen leikkaamista.

PiPulla on lääkepatenttiagenda eläkeläisiä varten. Kun työeläkkeet on kukin maksanut omasta palkastaan niin eläkeläiset varmaan ihmettelisivät, kenen taskuun heidän eläkerahansa katoaisivat. Vanhuuden loppupuoli on kallista aikaa ja 1000 euron kuukausikulut pelkkiin sosiaali- ja terveysmenoihin ovat ihan tavanomaisia vanhuksilla.