Vs:Piraattipolitiikka?

Julkaisija Vastaukset
vlkl # Posted on 8.2.2009 at 19.10
Profiilikuva käyttäjästä vlkl

Quote:Tähän on puolueen piirissä keskustelussa tullut esille lähinnä sellainen vaihtoehto, että tärkeämmissä asioissa pidetään epävirallinen/virallinen jäsenäänestys ja edustajan kanta määräytyy sen tuloksen perusteella. Vähäisemmissä asioissa edustaja päättäisi itse omasta kannastaan.

Eli edustaja on eduskunnassa äänestäjiensä napinpainajana? Ei tietty mikään paha idea – mutta tuossa sanamuodossa haiskahtaa vähän happamasti samalta vanhalta puoluekurilta. Ja mikä on luokiteltu tärkeäksi? Sosiaalipolitiikka nyt minun mielestäni ainakin on, mutta koska edustajat lienevät montaa eri mieltä, niin tuleeko tuollaisesta konsensuspäätös vai saavatko edustajat päättää oman omantuntonsa mukaan?

Quote:Luotamme perinteisiin puolueisiin sikäli, että ne meittivät jo monia yhteiskunnallisia kysymyksiä perusteellisesti. Siksi jätämme niiden harkintaan ne asiat, jotka kuuluvat niiden osaamiseen. Itse haluaisin, että Piraattipuolue pääsisi osallistumaan julkiseen keskusteluun ajamistaan perustavanlaatuisen tärkeistä asioista (tiedon vapaus ihmisoikeutena jne.) puolueena puolueiden joukossa.

Mmh. Eli Piraattipuolue ei äänestä muista kuin omista asioistaan? Tai äänet ovat kaupan tilanteen mukaan? Äh. Ja että perinteiset puolueet ottavat uuden puolueen avosylin vastaan? Oikea laita epäilemättä, linjaton poleemisuus kun näkyy syövän vasemman laidan prosentteja…

Vaikuttaa pahasti juuri siltä mitä epäilinkin: tässä ei nyt ole linjaa havaittavissa. Linjattomuus sopii mainiosti vallitsevaan poliittiseen ilmastoon – mutta veikkaisin että ihmisiä kyllä kiinnostaisi jos joku joskus jostain asiasta kehtaisi sanoa suoraan. Muustakin kuin leffojen ja musiikin lataamisesta.

Quote:Tällöin juuri kannattaa äänestää Piraattipuoluetta, koska tiedät taatusti miten ehdokkaat tulevat äänestämään tekijänoikeus-, patentti-, yksityisyys-, sananvapaus-, avoimuus- ja tietoyhteiskunta-asioissa.

Tällä argumentaatiolla ei osteta ruokaa syövän, jossain asuvan, asunnottoman, töitä tekevän, työttömän, lisääntyvän, lisääntymättä jättävän tai muutenkaan aivot omaavan ihmisen ääntä. Itse en ainakaan heittäisi ääntäni kaivoon näissä muissa asioissa – mitä teoreettisen PP-ehdokkaan äänestäminen käytännössä on.

Menisin peräti niin pitkälle, että jos johtotähtenä on avoin tietoyhteiskunta, niin on mahdotonta työntää päätä puskaan esimerkiksi tuloeroja käsiteltäessä: mitä avoimuutta sellainen on johon eivät kaikki pääse edes käsiksi?

Jos nettiyhteyden tarjoajista tulee vesilaitosten kaltainen yleishyödyllinen organisaatio, niin mikäpä sen mukavampaa. Mutta melko lailla sosialismin jalanjälkiä silloin kuljetaan yhden liiketoiminnan alan alueella: palveluntarjoajat kun tällä hetkellä toimivat vain puhtaan hynkyn motivoimina.