Vs:Piraattipolitiikka?

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 10.2.2009 at 16.50
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

vlkl kirjoitti:
Quote:[quote]Puolueen agendan laajentaminen ei ole tarkoituksenmukaista, koska siihen ei ole mitään resursseja

Eipä tuohon nyt mitään erityisiä resursseja tarvita kuin kiinnostusta yhteiskunnallisten asioiden seuraamiseen ja kykyä keskustella niistä.[/quote]

Tarkoitin nyt tämänhetkisiä resursseja varsin konkreettisella tavalla. Esimerkiksi kunnollisen, perustellun kannan tekeminen lakiuudistukseen vaatii parilta ihmiseltä tuntikausien perehtymisen asiaa koskeviin asiakirjoihin. Vapaaehtoistyötä kuitenkin kaikki teemme. Pelkästään Piraattipuolueen agendaan liittyviä asioita on käsittelyssä Suomen ja Euroopan tasolla ja muuallakin maailmassa paljon koko ajan. Haluamme keskittyä niihin syvällisesti.

Tosiaan perimmäinen syy on kuitenkin se, että muiden asioiden ottaminen agendalle vähentäisi niiden asioiden painoarvoa, joiden ajamista varten puolue on perustettu. Puolue on perustettu ajamaan tiettyjä asioita, ei toimimaan yleispuolueena. Jos agendalla olisi kaikkea muutakin, silloinhan emme olisi Piraattipuolue vaan vain yksi uusi Yleispuolue.

Quote:Tällaiset lausumat saavat PP:n vaikuttamaan netissä kyyhöttävien varhaisnuorten puolueelta. Ja mikäpä siinä: hekin tarvitsevat edustuksensa. Mutta kannattaa sitten pitää tuoreena mielessä että pelkästään tekijänoikeuteen keskittämällä asetatte vaeltavat pikselit ihmisten elannon edelle.

Ollapa vielä varhaisnuori, jolla ei ole muita velvollisuuksia kuin pyörähtää muutama tunti koulussa silloin tällöin.

Jos ”varhaisnuorilla” tarkoitat 20-30-vuotiaita aktiiveitamme, niin en näe kyllä puolueaktiivien nuoruudessa mitään hävettävää tai kielteistä, tai mitään sellaista mikä vähentäisi heidän mielipiteidensä arvoa. Päinvastoin, mehän teemme juuri sitä mistä perinteiset puolueet unelmoivat; innostamme nuoria aikuisia yhteiskunnalliseen toimintaan. Emme myöskään keskity pelkästään tekijänoikeuteen. Tekijänoikeudessa taas on kyse varsin merkittävästä maailmanlaajuisesta kaupan alasta, satojen miljoonien ihmisten kulttuuriharrastuksista ja 6,5 miljardin ihmisen oikeudesta hyödyntää tietoa ja kulttuuria parhaaksi katsomallaan tavalla.

Quote:Todellakin syvästi ihmetyttää miksi edes haluatte tuonne yhteisten asioiden hiekkalaatikolle kun paljon fiksummin, helpommin ja vähemmällä vaivalla voisitte edistää asiaanne kansalaisjärjestönä lobbaamalla edustajia.

Puolueisiin vaikuttaa voimakkaimmin konkreettinen pelko äänestäjien menettämisestä jollekin toiselle puolueelle. Tämä on nähty Ruotsissa, jossa Piratpartietin kasvanut suosio nuorten keskuudessa on johtanut siihen, että nyt kaikki perinteisten puolueiden nuorisojärjestöt ovat ilmoittaneet kannattavansa epäkaupallisen kopioinnin laillistamista. Asiamme on myös sen verran tärkeä, että käyttöön on otettava kaikki keinot. Yksi vaikutuskeinoista on perineteinen kansalaisjärjestötoiminta, jota mm. Effi harjoittaa Suomessa näiden asioiden ympärillä. Toinen vaihtoehto on poliittinen vaikuttaminen puolueena puolueiden joukossa. Piraattipuolue keskittyy tähän puoleen.