Vs:Piraattipolitiikka?

Julkaisija Vastaukset
Matti Hiltunen # Posted on 9.2.2009 at 7.46
Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

En ymmärrä miksi puolueen pitäisi olla ehdokkaan / edustajan henkilön automaattisesti ylittävä voima. Se, ettei puolueella ole johonkin kantaa ei tarkoita etteikö ehdokkaalla sellaista ole tai saisi olla, vaan ehdokas on näitä osin itse velvollinen edustamaan kansaansa parhaaksi katsomallaan tavalla. Vaalit ovat joka tapauksessa henkilövaaleja eikä yksikään ehdokas pääse läpi yhtään minnekään viime kädessä millään muulla kuin henkilökohtaisella karismallaan. Puolue voi auttaa pikkaisen, mutta ehdokas on se jonka pitää seistä sateessa megafoni kourassa.

En tiedä miten muissa puolueissa on (koska en ole hirvittävän kiinnostunut niistä) mutta olettaisin että kaikki puolueet antavat edustajilleen jonkin verran liikkumavaraa monissa asioissa. Meillä tämä liikkumavara olisi vain kaikella todennäköisyydellä hieman suurempi.

Toivon tietenkin ehdokkaidemme käyttävän hyväkseen sosiaalisen median tuomia mahdollisuuksia niin, että tavan ihmisellä, oli hän sitten PP:n äänestäjä tai jäsen tai ei, on mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon myös vaalien välissä. Mainittakoon, että koska juuri ruohonjuuritason vaikutusmahdollisuuksien lisääminen on pääasiallinen syy sille miksi itse liityin joukkoon, tulen takuulla painostamaan ehdokkaitamme tähän suuntaan.