Vs:Piraattipolitiikka?

Julkaisija Vastaukset
vlkl # Posted on 9.2.2009 at 9.12
Profiilikuva käyttäjästä vlkl

Quote:En ymmärrä miksi puolueen pitäisi olla ehdokkaan / edustajan henkilön automaattisesti ylittävä voima.

Eipä sen minunkaan mielestä pitäisi olla, mutta se on, suhteellisesta vaalitavasta johtuen. Yksityinen ihminen nykyisin harvemmin äänestää puoluekirja tanassa – mutta silti, ”tähtiehdokkaat” vetävät perässään sellaisiakin jotka eivät olisi tulleet valituksi pelkillä omilla äänillään.

Yhtäältä katsottuna tämä on epäkohta, mutta toisaalta, perinteisten puolueiden sitoutuessa yhteen linjaan, on täysin kohtuullista että paljon ääniä keränneet puolueet saavat myös suuremman osan vaikutusvallasta.

Sinänsä olen täysin yhtä mieltä muistaakseni täälläkin keskusteluissa esitetyistä väitteistä että perinteinen vasen-oikea -jako on vanhentunut. Silti, minusta ei pidä pelätä sitoutumista asioihin joihin sitoutuminen saa puolueen vaikuttamaan jonkin tietyn laidan tukijalta.

Esimerkiksi kansalaispalkkakysymys on ajakohtainen, jokaisen kansalaisen elämään vaikuttava asia josta mieluusti lukisin kannanoton puolueohjelmasta ennemmin kuin vaikkapa lääkepatenttikannanoton (ei niin ettenkö olisi samaa mieltä noista lääkepatenteista).