Vs:Piraattipolitiikka?

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 9.2.2009 at 10.25
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Olettaisin suurimman syyn olevan se, että sitä ei ole tajuttu ottaa puheeksi vielä tuolloin kun puolueohjelma on luonnosteltu, mutta puolueohjelma kuitenkin pitää sisällään vaatimuksen demokratian toteutumisesta, jota STV vaalitapa edistäisi huomattavasti.

Saattaa olla toki että tämäkin asia vielä joskus erikseen puolueohjelmaan kirjataan, tätä en osaa arvioida, mutta puolueen alkupuolella sillä saattaisi olla haittavaikutuksiakin. Monet saattaisivat ajatella puolueen tukevan uutta vaalitapaa vain saadakseen helpommin edustajia valittua. Nykyisellään suuret puolueet hankaavat vastaan jo vaalirahoituksen kattorajojen asetukseen, joten PP:llä tuskin vielä tällä hetkellä olisi paljoakaan vääntövoimaa näinkin paljon demokratiaa parantavan ajatuksen läpisaamisessa. Edelläoleva lause sai minut kuulostamaan perin pessimistiltä, joka ei ollut tarkoitus.

Itse olisin valmis lisäämään puolueohjelmaan vaalitapojen muutokseen pyrkimisen kun puolueohjelmaa seuraavan kerran uudistetaan. Tämän puolesta tosin voi jo nyt puhua, demokratian toteutumiseen ja maan hallinnon toiminnan läpinäkyvyyteen pyrkiminen usein vaatii toimintatapojen muutosta.

On vaikea arvioida löytyisikö tällaiselle uudistukselle koko puolueen jäsenistön kannatus, mutta siitä olisi täysin aiheellista käydä enemmän keskustelua.