Vs:Piraattipolitiikka?

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 9.2.2009 at 15.10
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Scoffa kirjoitti:
Quote:Tämän lisäksi ja tueksi on ollut tarkoituksena tehdä äänestys/keskustelujärjestelmä, jossa edustaja voisi kysellä hänelle itselleen vähemmän tärkeiden tai liian tuntemattomien asioiden eri näkökulmista, mielipiteistä sekä järjestää neuvoa-antavaa äänestystä puolueen jäsenten tai mahdollisesti jopa myös puolueeseen kuulumattomien käytettäväksi.

Kyllä edustajan pitäisi näitä neuvoa-antavia äänestyksiä myös käytännössä noudattaa. Ei niissä muuten mitään järkeä ole. Äänestyksen neuvoa-antavuus antaa minusta korkeintaan liikkumavaraa pilkun paikassa, mutta ei sisältökysymyksissä.

Syy siihen, miksi siirtoäänivaalitapaa ei ole puolueohjelmassa on se, että se ei kuulu varsinaisesti piraattiagendaan. Demokratian ja avoimuuden kehittäminen kyllä kuuluu, mutta itse soisin puolueen tuovan näissä asioissa esiin uusia näkökulmia. Siirtoäänivaalitapa ei varsinaisesti ole mikään uusi näkökulma, ja mielestäni se on myös hieman sekava vaalitapa. Demokratian ongelmia ei myöskään ratkaista vaalitavan muutoksilla vaan todellisten osallistumismahdollisuuksien parantamisella vaalien välillä. Enemmän pitäisi keskittyä näihin asioihin ja vaalitavan muuttamisen argumentoiminen olisi minusta tällä hetkellä lähinnä ylimääräinen rasite, kun se ei mitään olennaista muutosta kuitenkaan tuo.

Piraattipuoluetta äänestämällä saa ehdokkaan, joka kannattaa piraattiagendaa. Muuta emme voi luvata. Puolueen agendan laajentaminen ei ole tarkoituksenmukaista, koska siihen ei ole mitään resursseja. Hädin tuskin ehdimme paneutua riittävän syvällisesti kaikkiin nykyistä agendaa koskeviin kysymyksiin. Agendan laajentaminen talous- tai hyvinvointipolitiikan puoluelle repisi auki loputtomat vasemmisto/oikeisto-väittelyt, joihin ei kannata lähteä koska puolueen jäsenistöstä löytyy kummankin näkökulman edustajia.