Vs:Piraattipropagandaa

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipropagandaa Vs:Piraattipropagandaa

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 24.10.2009 at 0.57
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Sisällöntuottamista on ollut aika vähän, myönnetään. Tämä johtunee pitkälti siitä, että kaiken materiaalin tuottaminen on jätetty yhden käden sormilla laskettavan joukon (lähinnä hallituksen jäseniä) kontolle vaikka sitä pystyisi tekemään aika pitkälti kuka tahansa. Valitettavasti näillä henkilöillä on myös tärkeämpää/pakollista tekemistä. Nyt on tosin alkanut useampikin jäsen aktivoitumaan ja tekemään jotain muutakin kuin idlaa/mekkaloi irkissä. Piraattinuoret on myös lisännyt selvästi käytännön aktiivisuutta ja tuonut uutta väkeä mukaan. Siitä se toiminta vähitellen laajenee ja houkuttelee uusia aktiiveja!

Kuitenkin sanoisin, että nettikeskustelut ja uutiskommentit ovat aika lailla meillä hallussa. Siellä ei paljon ole päässyt kukaan vastaan väittämään :).

Tekemistä-ketjun perusteella ongelma vähän tuppaa olemaan se, ettei uudet tulokkaat osaa oikein tehdä mitään itsenäisesti. Pitäisi siis kehittää parempia systeemejä jaella tekemistä ympäriinsä. Wiki ei siihen ole selvästikään hyvä ainoana ratkaisuna, kun sitä eivät kaikki osaa käyttää.

Mitä tulee jäsenmäärään, niin ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Kasvu tuntuu olevan hidasta, mutta tasaista ja varmaa. Mielestäni puolueella menee siis kuitenkin aika mukavasti. Myös lahjoitusten osalta on kaikki mennyt hyvin. Jäsenmäärään on muutenkin suhtauduttu hieman sivu seikkana. Tärkeämpää on ollut uusien aktiivien löytäminen ja paikallistoiminnan lisääminen.

Puolueen propaganda-aktiivisuuteen voi jokainen vaikuttaa, vaikka ihan vaan ilmestymällä kerran kuussa paikallismiittiin kaljalle motivoimaan muita. Sieltä saa ihmiset energiaa tehdä asioita ja näkee ne konkreettiset hyödyt ja saavutukset.

Mutta joo, pitemmittä puheitta uusia ideoita otetaan mielellään vastaan miten toimintaa saisi kehitettyä parempaan.