Vs:Piraattipropagandaa

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipropagandaa Vs:Piraattipropagandaa

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 23.10.2009 at 21.34
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Techdirtiin on kerätty hyvältä vaikuttava lista lukemisen arvoisista kirjoista. Sieltä voisi valita muutaman ja ottaa myyntiin puolueen verkkokauppaan. Ainakin Against Intellectual Monopoly on sellainen, ja se pitäisi myös saada ehdottomasti käännettyä suomeksi.

Silloin kun puoluetta perustettiin, koitin saada ihmisiä mukaan tekemään piraattilehteä, mutta innostus oli varsin laimeaa. Ulkoasu kyllä olisi saatu oikein hienoksi, mutta sisällöntuottamiseen ei löytynyt kiinnostustusta. Pointtina oli se, että lehteä olisi voinut jokainen tulostaa itse ja jakaa esimerkiksi kannattajakortteja kerätessä. Sisältö olisi ollut aatteeseen painottuvaa, koska tärkeää olisi ollut tavoittaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät vietä vähintään viitta tuntia päivässä netissä, eivätkä siten ole selvillä siitä, kuinka hieno asia informaation vapaus on ja mitä kaikkea se mahdollistaa.

Lehteä suunniteltaessa tuli myös idea siitä, että sitä voisi painattaa muutaman sata kappaletta ihan kunnollisen näköiseksi hyvälle paperille ja lähettää kansanedustajille. Se olisi tuonut piraattien aatemaailmaa ja tavoitteita hyvin yksinkertaisella tavalla esille koko poliittiselle eliitille, ja samalla toiminut hyvänä julkisuustempauksena. Tämä jäi kuitenkin tekemättä, kun lehteä ei saatu aikaiseksi, mutta idea voisi edelleen olla ihan käyttökelpoinen. Jos ja kun Against Intellectual Monopoly saadaan suomennettua, niin voisi kerätä kolehdin ja lähettää sen kansanedustajille (EFFI teki tämän jo 1984:n kanssa). Hyvin, hyvin suuri osa heistä on ihan pihalla koko aiheesta, ja luultavasti jo yhden, helppolukuisen ja -tajuisen kirjan lukeminen auttaisi paljon. Se nostaisi kyseisen kirjan myös median huomioon, ja sitä kautta auttaisi leviämistä muidenkin luettavaksi.

Esitteitä pitäisi tietenkin myös tehdä, mutta se mitä nyt tässä varsinaisesti lähdin hakemaan, ovat pidemmät ja perusteellisemmat esitykset aiheesta, kuten kirjat. Tietenkin videomuotoiset dokumentit tai esitelmät voisivat olla hyvä lisä. En siis mitenkään halua torpata mitään pienempiä ja yksinkertaisempia projekteja, vaan muistuttaa perusteellisempien esitysten tarpeellisuudesta. Suomesta löytyy paljon ihmisiä, jotka ihan tottumuksesta puolustavat immateriaalioikeuksia, mutta jotka ovat kuitenkin niin älykkäitä, että tarpeeksi hyvillä perusteluilla muuttavat mielipiteensä. Siihen kuitenkin yleensä tarvitaan enemmän kuin parin minuutin youtube-pätkä tai A4-kokoinen esite.