Vs:Piraattipuole – liian rohkea nimi puolueelle?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuole – liian rohkea nimi puolueelle? Vs:Piraattipuole – liian rohkea nimi puolueelle?

Julkaisija Vastaukset
P.A. # Posted on 21.8.2009 at 17.30
Profiilikuva käyttäjästä P.A.

Toimintaa seuranneena TYP:n kuolema ennen kuin puolue edes rekisteröityi oli odotettavissa. Todellisuudessa ei TYP:ssä ja PP:ssä niin kamalasti eroa ole. TYP:n agenda oli lähes sama kuin PP:n on, olla kuluttajan ja ihmisen asialla netissä. Nähdäkseni nimi vain on vain eri! (No ehkä PP:ssä käydään vähän enemmän radikaalia tekijänoikeuskeskustelua, mutta muuten ajatuskulku tuntuu olevan samoilla linjoilla )

TYP:llä ei kuitenkaan ollut PP:n lailla ”suurtanimeä”, joten voinen todeta ettei PP:n missään nimessä tule vaihtaa nimeään. Merirosvoteemasta kannattaa kuitenkin repiä kaikki irti silmälappuista merirosvolipuihin, ehkä näin lopulta ihmiset huomaavat ettei nimessä ole kyse rosvouksesta vaan puolueen brändistä, aihehan on mitä myyyvin.

Sitten takaisin PP:n toimintaan. Taas täällä revitätään avoimmuudella kertomatta mitä sillä tarkoitetaan. TYP oli käsitykseni mukaan jo PP:n tavoin avoin. Se että kaikki dokumentit rahan kulusta palavereihin on luettavissa netissä ei tee PP:stä TYP:tä tai mitään muutakaan puoluetta parempaa. Se miten päätökset tehdään sillä on merkitystä, kuunnellaanko pientä ihmistä vai ei. Keskustelu PP:n edellä kävijyydestä ilman konkreettisia tekoja on mielestänä pelkkää leukojen lonksuttelua. Pelkkä Wiki ei ole demokraattinen.

Pelkään ettei Matin kaipaamaan todellista vaihtoehto perussuomalaisille PP:stä tule, ellei se ala kuuntelemaan pientäihmistä, (siis kysytään mitä mieltä ihmiset ovat ja toimitaan sen mukaan). Näin toimitaan tietysti agendan ulkopuolisissa asioissa, agendastahan kannattajat ovat yhtämieltä.
Tekniikka antaisi mahdollisuuden kysyä jäsenten kantoja, mutta onko puolue valmis sitomaan edustajiensa toiminnan jäsenistön mielipiteisiin. Keskustelujen perusteella epäilen ettei näin ei ole!
Kysyä sopiikin onko PP:llä todella tarjota jotain uutta äänestäjälle?

No ei ainakin täälläkin voi yrittää keskustella asiasta. (Tosin TYP:n ja wikipuolueen jälkeen se ei ole mitään uutta.)