Vs:Piraattipuole – liian rohkea nimi puolueelle?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuole – liian rohkea nimi puolueelle? Vs:Piraattipuole – liian rohkea nimi puolueelle?

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 19.8.2009 at 16.10
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Kiitokset kannustavasta kommentista.

Suomi ei ole saanut viime aikoina kovin hyviä pisteitä kansainvälisissä tietoyhteiskuntaselvityksissä, esimerkiksi julkisen sektorin sähköisten palvelujen osalta Suomen sijoitus oli vasta neljännenkymmenen huonommalla puolella. Piraattipuolue voisi toimia varsin laaja-alaisesti järkevämmän tietoyhteiskuntapolitiikan edistäjänä. Tämä edellyttää tietenkin, että mukaan tulee aktiivisia ihmisiä, joilla on tietoa ja kehitysideoita.

Piraattipuolue on toki tunteita herättävä nimi. Suomeen yritettiin perustaa Tietoyhteiskuntapuolue, mutta hanke ei edennyt puoluerekisteröintiin asti. Näkisinkin, että Piraattipuolue-nimellä ja hieman kärkkäällä tyylillä on helpompi saada tietty tekijänoikeus-, yksityisyys- ja sananvapauskysymyksiä tiiviisti seuraava aktiivijoukko innostumaan asiasta, mikä on kuitenkin ehdoton edellytys puolueen menestykselle. Moni varmasti oudoksuu puolueen nimeä näin aluksi, mutta kun sitä riittävän paljon toistellaan mediassa, kyllä se ennen pitkää alkaa tuntua korvissa ihan mukavalta. Radikaalin nimivalinta on kuitenkin alkuvaiheessa hyvä kiinnostuksen herättäjä ja jää hyvin mieleen. Tuntemattomuus on kuitenkin pienpuolueiden pahimpia ongelmia.