Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 27.7.2009 at 13.07
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

whiic kirjoitti:
Quote:…ja mitään ideaa konkreettisempaahan suljetun lähdekoodin ohjelmasta ei voi ottaa toiseen ohjelmaan lisättäväksi. Eli köyhänlainen on hyöty vapaan ohjelmiston tuottajalle.

Tämä tietty pätee monissa ohjelmistoissa, mutta tuo se silti aika paljon käytettäväksi erityisesti konsolissa ajettavia pikkusoftia, eli niitä joita paljolti halutaankin hyödyntää lisäosina jottei kaikkea pidä itse koodata. Noita isompia ja pienempiä softia erilaisiin muunnostöihin jne on aika paljon, ottavat komentorivinä koko prosessoitavan työn vastaan ja silloin ei ole pakko päästä itse lähdekoodiin käsiksi.

Suuri harmihan se on että lähdekoodia ei kaikesta saada julki, mutta uskoisin sen olevan aivan liian vaikea prosessi jotta kaikista julkaistuista ohjelmista olisi julkaistava johonkin datapankkiin myös lähdekoodit. Enintään kaupallisia tahoja voisi velvoittaa siihen ja sekin voisi olla aika laiskanpuoleista.

Kovin perusteellista analyysiä ei lehdistötiedotteeseen voi asiasta alkaa tekemään, mutta tässä PP:n lehdistötiedote vastineeksi RMS:n tekstille.
https://www.piraattipuolue.fi/lehdisto/lehdistotiedotteet/307-tekijanoikeussuojanlyhentamisestaeiuhkaagpllle