Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
pinaatti # Posted on 27.7.2009 at 14.16
Profiilikuva käyttäjästä pinaatti

Scoffa kirjoitti:
Quote:whiic kirjoitti:
Kovin perusteellista analyysiä ei lehdistötiedotteeseen voi asiasta alkaa tekemään, mutta tässä PP:n lehdistötiedote vastineeksi RMS:n tekstille.
https://www.piraattipuolue.fi/lehdisto/lehdistotiedotteet/307-tekijanoikeussuojanlyhentamisestaeiuhkaagpllle

Onkohan 5-10 vuotta ohjelmistomaailmassa niin pitkä aika, kuin tiedotteessa väitetään? Kenties normikuluttajien työpöytäsovelluksissa, mutta kun se ei ole koko maailma. Jossain webbimaailmassa 5 vuotta on pitkä aika, itse taas työskentelin juuri 18-vuotiaan, erittäin aktiivisessa käytössä olevan proprietary-koodin parissa.

Täältä ftp://ftp.funet.fi/pub/gnu/prep/ voi tarkastella GNU-työkaluja. Uusimmat versiot ovat toki aika uusia – esim. nykyinen grep on versiota 2.5.4, mutta versio 2.0 vuodelta 1996, siis 13 vuoden takaa, on varmasti ihan riittävän toimiva. Tekijänoikeussuojan rajoittaminen mahdollistaisi esim. suljetun lähdekoodin GNU/Linux OS:n valmistamisen. Tämän faktan kuittaaminen ”harvinaisena tapauksena” tai epäoleellisena ”yksityiskohtana” on aika räikeää tosiasioiden pakoilua. Tekijänoikeussuojaan ehdotetut muutokset koskettavat toteutuessaan kaikkea mitä ko. laki koskee, ei pelkästään niitä muutamaa yksityiskohtaa, joilla suojan muutoksen tarpeellisuutta on perusteltu.