Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 27.7.2009 at 15.51
Profiilikuva käyttäjästä OjM

Quote:Miksi olisi hyvä juttu, että isoilla firmoilla tulisi iso hätä?
Lue uudestaan. Siis puhuin siitä viiden vuoden suoja-ajasta, ettei välttämättä olekaan niin huono juttu.

En varsinaisesti tarkoita että tuo isojen firmojen hätä olisi niin hyvä juttu, vaan lähinnä se että sieltä liikenisi tavaraa myös toiseen suuntaan. Se hätä olisi vain sivutuote.

Quote:Yrityssalaisuudet on kriminalisoitu eri rikosnimikkeenä. Se ei ole TO- eikä patenttirikos vaan ihan … vuotamista itseään.
Sellaisen tavaran vuotamista, joka on public domainissa ja johon firmalla ei ole mitään erityisoikeuksia. Työntekijä katsoo, jaa tässä on PD-matskua, jakoonjakoon…

Voidaanko publicdomain-tavaraa luokitella yrityssalaisuudeksi? :S

Quote:Tekijänoikeussuojan rajoittaminen mahdollistaisi esim. suljetun lähdekoodin GNU/Linux OS:n valmistamisen. Tämän faktan kuittaaminen ”harvinaisena tapauksena” tai epäoleellisena ”yksityiskohtana” on aika räikeää tosiasioiden pakoilua.
Totta. Olisi kamalaa jos joku julkaisisi suljetun Linuxin ja sitten rikkoisi GPL:lää laittamalla sinne muuta vielä avointa tavaraa julkistamatta koodia.

Quote:Ei GNU:lle voi erioikeuksia antaa jo ihan resurssienkin takia.
Puhut paljon GNUsta, mutta tarkoitat tietysti GPLlää. Eivät ole sama asia. Linux ei ole GNU-ohjelmisto, mutta on GPL-lisensoitu.

Miten olisi jos lailla pakotettaisiin julkaisemaan koodi, mutta rangaistaisiin rikkomuksia sitten rankemmin. Suoja-aika se 5v.

Joka tapauksessa, en usko PP:n mitenkään saavan tuota aikaa viiteen vuoteen hyvin pitkään aikaan…