Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
pinaatti # Posted on 30.7.2009 at 13.02
Profiilikuva käyttäjästä pinaatti

kukez kirjoitti:
Quote:kokemuksesta tiedän että alkuperäisen windows xp:n pystyi asentamaan kahdelle koneelle jotka ovat verkossa ensimmäisenä loput jäävät nuolemaan näppejään, kun tuo windows xp lukitsee itsensä koneen sarjanumeroon ja kun kaksikonetta oli päivittänyt tuli kolmanteen koneeseen että ei lisenssit riitä mutta ne kaksi konetta toimii ihan hyvin samalla lisenssillä.ja tuosta ominaisuudesta taisi tulla joskus oikeusriita että saako windows xp lisenssiä myydä eteenpäin niin en tiiä onnistuuko se asentaminen nykyisin jo useampaan koneeseen

Huoh.

Ei koneissa ole mitään sarjanumeroa, vaan asennetut Windowsit identifioidaan Product ID:n (tjsp) perusteella, ja saman ID:n saa aktivoida n. 5 (tjsp) kertaa, sen jälkeen on soitettava Microsoftille ja selitettävä, miksi on samaa lisenssiä näin monta kertaa asentelemassa. Tarkoituksena on saavuttaa jonkinlainen kompromissi kopioinnin rajoittamisen ja ihmisten kiusaamisen välillä. Saako lisenssiä myydä eteenpäin riippuu siitä mitä on ostanut (OEM vai ei).

Windowsin aktivointidetaljeilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tekijänoikeuksien kanssa, joten mitäs jos palattaisiin asiaan?