Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 8.8.2009 at 21.18
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

Sotketaako täällä kaksi asiaa keskenään? Lähdekoodi versus binääri? Kyseesähän on että GPL koodi menettäisi tehonsa eli milloin GPL koodia saisi ottaa esim suljetunkoodin sekaan ilman että sitä tarvisi sen enempää miettiä lisennoinnin kannalta. Sitten käännetään ja valmis ohjelma annetaan jaettavaksi. Tällöin tilanne muuttuu, lähdekoodista tulee ajetta ohjelma jota voi sitten jaella miten sitten halutaan, avoimesti taikka kaupallisesta.

Väitän ettei tämä juuri hetkauta nykytilanteesta mihinkään, ehkä vain siten ammattipiraatit saisi alkaa myymään XP:tä 5 vuoden kuluttua ihan vapaasti. Nykyiseltään kait kaikkia ohjelmat voi asenaa kait voi asentaa kräkkäämällä ne sopivilla tavoilla miten vain haluaa joten käyttäjiä tämä ei koske muutoinkuin ohjelmasta tulee ei-piraatti.

Asiaa pitää tarkistella monelta kannalta. Jos esim GPL koodi julkaistiin vuonna 1 ja tehdään muuotoksia vuonna 4, niin muuttuko versio 1 vapaaksi ja versio 2 ei vuonna 5? Ainakin tämä tarkoittaa sitä että lähdekoodin header osiot kasvavat valtavasti ja tietovarastot täyttyvät turhasta bitti mössöstä jos tämä skenaario totetuu…

Mielestäni GPL koodiin yms. vastaaviin ei voi soveltaa 5 vuoden suoja-aikaa. Toisaalta kaikkia ei voi miettiä etukäteen lain muodossa ehkä sitten oikeuslaitokset tulevat mittelemään tämän asian sitten lakituvissaan.

be art free for people.