Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 9.8.2009 at 19.02
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Quote:Ehdotettaessa lakiin muutoksia olisi kyllä hyvinkin syytä miettiä etukäteen, mihin ja miten se tulee vaikuttamaan, ja minkälaisia ongelmia ja rajatapauksia saattaa tulla esille. Ainakin triviaaleista tapauksista (esim. tämän threadin aihe) on oltava ajatus, miten homma hoidetaan. Mutta PiPulla ei tunnu sellaista olevan.
Tämä koko ”ongelma” (jos sellaista edes on) tuli kieltämättä aika puun takaa. Ehkä sen takia siihen ei ole olemassa mitään ratkaisuakaan. Joku avointen ohjelmistojen ekspertti voisi tuoda nämä ongelmat pöydälle ihan kunnon faktojen ja perustelujen kanssa kootusti.

Asioita toki pitää miettiä ja etenkin kun uutta lakia aletaan hahmottelemaan (toivottavasti jo tämän vuoden puolella) pitää pystyä kuuntelemaan ja ottamaan huomioon ämpäri kaupalla eri toimijoita. Sinällään tämä keskustelu ei varmasti mene hukkaan ja avoimien ohjelmien ystävinä on hyvä saada tämä näkövinkkeli mukaan jo ensimmäisistä pykälistä lähtien.

Selvähän se on, että jos jotain asiaa muutetaan niin yleensä siinä joku voittaa ja joku häviää. Kannattaa muistaa, että piraatit ovat kuitenkin pitkälti avoimien ohjelmistojen ystäviä ja haluavat pönkittää niiden käyttöönottoa yrityksissä, kouluissa ja muualla julkisella sektorilla, mikä taas on selkeätä plussaa avoimille ohjelmille.