Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto Vs:Piraattipuolue vs. vapaa ohjelmisto

Julkaisija Vastaukset
jhol # Posted on 26.8.2009 at 5.29
Profiilikuva käyttäjästä jhol

Quote:ottaa huomioon mm. suoja-ajan molemmin puolin olevien komponenttien yhdistämistä.

Ei vapaata lisenssiä voi kirjoittaa niin että se poissulkisi moisen, tuskin edes suljettua lisenssiä. En näe mitään ongelmaa.

Quote:Versionhallinnasta näkee, milloin jokin tietty rivi on sinne kommittoitu. Sieltä ei kuitenkaan näe, milloin kyseisen rivin sisältämä ohjelmaversio on julkaistu. Tässä on merkittävä ero.

Periaatteessa näin, mutta käytännössä kaikki FSF:n, Sourceforgessa olevan, Linux kernelin, jne. tapauksissa kommittointi on julkaisu.

Quote:Eli suoja-ajan lyhentämisen aiheuttama oikeuslaitoksen kuormituksen kasvu olisi varmaankin ihan minimaalista eikä mikään ongelma? Päätökset olisivat varmasti aina oikeudenmukaisia? Oikeus on tietenkin perillä ohjelmistojen erityispiirteistä?

Ota se tinahattu pois … ainakaan minä en näe puolueettomampaa ja parempaa tahoa kuin oikeuslaitos. Kuormitus loppuu kunhan rajanveto on käyty – vastikään UK:ssa päätettiin että yksitoista (11) sanaa ”voi ylittää” teoskynnyksen. IMHO tuo on hieman vähän, mutta ei paha, olihan kyse siitä voiko ylittää eikä ylittääkö aina.

Kymmenen vuotta ei ole ”ohjelmiston elinkaaren keskellä”, se on aivan viimeisessä takalaidassa. Hyvin, hyvin harvoin sillä on niin paljon arvoa että muutaman rivin takia kannattaisi oikeuteen mennä.

P.S. En ala vänkäämään siitä voiko periaatteessa jossain teoreetisessa tilanteessa olla jokin erittäin marginaalinen ongelma.