Vs:Piraattipuolue Ylessä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue Ylessä Vs:Piraattipuolue Ylessä

Julkaisija Vastaukset
Tytärniemi M # Posted on 11.8.2009 at 21.02
Profiilikuva käyttäjästä Tytärniemi M

Täysin samaa mieltä. Näyttää pahasti siltä että muunmuassa Gramexin käyttämä ”epäilemme että tulette tekemään jotain laitonta eli maksakaa” käytäntö toimii. Pientä pelottelua 10.000 ihmiselle josta ehkä, ehkä kourallinen tietää oikeutensa ja vastustaa on hyvä liikeidea. Mutta ei huijata itseämme kyllähän tämä varoitus käytäntö tulee jos sille ei pistetä loppua.

Esimerkkinä gramexsin lukuja vuodelta 2007.
Keräämme korvaukset. Gramex keräsi vuonna 2007 korvauksia 16,5 milj. €. Suurimmat korvauserät tulivat sähköisestä mediasta (6,5 milj. €) ja äänitemusiikin julkisesta esittämisestä (5,8 milj. €). Loppusumma (4,2 milj. €) kertyi kopiointi-, verkkokäyttö- ja ulkomaisista korvauksista sekä hyvitysmaksuista. Tästä vajaa yhdeksän kymmenesosaa jaetaan eteenpäin, loppu kuluu korvaushallinnointiin. Gramexin kustannustehokkuus on alan kansainvälistä kärkeä.
http://www.gramex.fi/?mid=128 (luettu 10.8.2008)

Yksi neljännes tuloista on hyvitysmaksuja tosin nämä ovat vielä laillisia hyvitysmaksuja mitä esim suomen DJ maksavat. Jos tuota lukua voidaan nostaa on se yrityksen kannalta aika kliffa juttu.