Vs:Piraattipuolueen ehdokas presidentinvaaleihin

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuolueen ehdokas presidentinvaaleihin Vs:Piraattipuolueen ehdokas presidentinvaaleihin

Julkaisija Vastaukset
tRM # Posted on 25.4.2011 at 13.33
Profiilikuva käyttäjästä tRM

Lisäystä edelliseen.

Pressanvaalit siis menee Piraattien osalta niin että puolueen aktiivit perustavat vaalilain 128§ mukaisen valitsijayhdistyksen joka kerää 20.000 kannattajakorttia. Sen jälkeen kun kortit on kasassa asettaa valitsijayhdistys virallisesti ehdokkaansa presidenttivaaleihin.

Korttien keräämisessä menee jonkin aikaa. Olisi kuitenkin erittäin tärkeää saada ne mahdollisimman nopeasti kasaan että Piraattiehdokas pääsee mukaan kaikkiin presidenttivaalien mediajuttuihin, mihin otetaan kaikki ehdokkaat.

Käytännössä siis puoluehallituksen pitää tehdä nopeasti päätöstä siitä ketä varten aletaan keräämään valitsijayhdistyksen tarvitsemaa 20.000 korttia. Koska Puolue ei pääse vaikuttamaan asiaan on tärkeää että kaikki vaaliehdokkuudesta kiinnostuneet tai potentiaalisesti kiinnostuneet ilmoittautuvat nyt, ja että puoluehallitus tekee hyvin perustellut päätöksen kiinnostuneiden välillä.

Puolue ei sinäänsä ole asiasta edes päätösvaltainen, valitsijayhdistys on juridisesti täysin erillään puolueesta. Toki olisi hyvä että valinta on mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman avoin, että jälkimussutteluun kuluu mahdollisimman vähän aikaa.