Vs:Piraattipuolueen kanta ilmastohuijaukseen?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta ilmastohuijaukseen? Vs:Piraattipuolueen kanta ilmastohuijaukseen?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 15.12.2009 at 0.35
Profiilikuva käyttäjästä whiic

pirattimies: ”jos ääniä haluatte niin mielipiteitä pitää terästää asiassa kuin asiassa, vaaleihin mennessä.
ottakaa pää sieltä DC++ hubista hetkeksi pihalle, on muitakin tärkeitä asioita olemassa.
ammutte itseänne niskaan vänkäämällä aina vaan samasta asiasta. ketään ei kiinnosta, minuakaan.”

Vankilasta käsin et wareta. Ja siihen suuntaan tämä yhteiskunta on menossa, että mielipiteitä ei saa esittää, laillisesti ostettua materiaalia ei saa edes kuunnella (ainakaan haluamallaan tavalla), sitä ei saa jälleenmyydä, mitään ohjelmistoa ei saa puukottaa (edes yksityiskäyttöön) ilman ohjelmiston julkaisijan lupaa, jne. Lue vaikka http://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Computing niin tiedät minkälaista ATK-helvettiä maailmaan pedataan.

Tietokoneet eivät ole tärkein asiaa maailmassa, mutta se on se osa politiikkaa, joka on jäänyt totaalisesti huomioimatta muilta puolueilta. Emme pystyisi pienpuolueena saamaan aikaan mitään uudistavaa tulo- tai ympäristöpolitiikassa – nuo kolme suurinta puoluetta ovat muutenkin kuin tuuliviirit niiden asioiden suhteen, joten parempi tapa olisi pyrkiä luomaan kansalaiskeskustelua näistä asioista. Se saattaa toimia.

Piraattiasiaa sen sijaan ei ratkaise pelkällä keskustelulla, koska tekijänoikeuksien suhteen kolme suurta eivät suinkaan heilu tuuliviirin lailla. Heitä ei järkytä mikään muu kuin pelko, ja kansalaiskeskustelu tuskin aiheuttaa pelkoa. Media on heidän hallussa, joten he voivat luottaa siihen, että uutisoidaan uuniperunoista, erikoishöylätyistä lankuista, seksiskandaaleista ja lautaskiistasta. Asioista joiden merkitys on todella vähäinen sen suhteen mitä yhteiskunnassa pitäisi korjata.

Jos me oltaisiin ohjeistuksesi mukaan ottaneet kannan kaikkiin asioihin, me oltaisiin nyt kuin Ihmisten Puolue:
– me tapeltaisiin asioista, tapeltaisiin keskenämme, väännettäisiin kompromissiratkaisuja puolueen kannoiksi, suututettaisiin kompromisseilla silti molemmat ääripäät, jotka lähtisi puolueesta ovet paukkuen. Jäljelle jäisi ehkä ne viisi, jotka näemme siinä TV-sarjassakin…
– tai vielä pahempaa, muodostamme jokaiseen asiaan erillisen kannan ilman että jäsenet haluavat luoda kompromisseja, revimme puolueen keskeltä kahtia kärjistyneilla mielipiteillä kissanristijäisistä, kun jäsenet leiriytyvät kahtia ja sopivat ehdotuksista ja äänestyksistä kompromissiin tähtäävän keskustelun välttämiseksi.

pirattimies: ”olen vankka pp:n kannattaja mutta kuten sanoin, metsään menee jos muita ajatuksia ei ala päästä tulemaan kuin pelkkä waretus ja teosto yms. tavlallisia ihmisiä ei sellaiset asiat kiinnosta pätkän vertaa.”

Totta. Ei kiinnosta. Ei edes niistä yleisemmin yhteiskunnallisista asioista kuten sananvapaus ja yksityisyydensuoja. Sanovat, että syyttömällä ei ole syytä salata mitään. Mutta jonkun täytyy olla huolissaan heidän oikeuksistaan heidän puolestaan ja siihen Piraattipuolue toimii. Mainstreamiin pääseminen voi vaatia sukupolvenvaihdosta äänestävässä populaatiossa, mutta en tiedä onko sekään tarpeeksi.

Mielipiteeni eroaa sinun mielipiteestäsi siinä, että minä en usko piraattiaatteen pääsevät mainstreamiin yhtään sen paremmin siten että pyrittäisiin heidän tontilleen tulo- ja ympäristöpolitiikassa. Vaikka kansa mieltää esim. sosiaalipolitiikan hyvin korkealle, se ei tarkoita, että meillä olisi osaa eikä arpaa kerätä ääniä toistamalla kenenkään kolmen suuren puolueen ajatuksia. Eikä Vihreidenkään. Hipit äänestävät heitä joka tapauksessa, oli ympäristöpuolueita yksi tai useampia.

Ja nyt meidän pitäisi ryhtyä mielestäsi ”anti-vihreiksi”? Vieläpä ennen kuin asiasta on mitään muuta kuin skeptikkojen paisuteltuja väitteitä ja ilmastouskovaisten vääristeltyjä puolustuspuheenvuoroja? Molemmat puolet pelaavat lapsellista peliä – minä en tahdo ottaa puolta tuossa hommassa. Toivon vaan, että asia käydään oikeudessa ratkaisemassa, onko tutkimusmäärärahoja kalasteltu vääristämällä tutkimustuloksia, jne. Me ei olla puolueena mikään tuomiovalta asian suhteen. Meillä ei ole resursseja eikä toimivaltaa suorittaa itsenäistä esitutkintaakaan asiasta.

pirattimies: ”Maksakaa vaan, idiootit. Minulta ei heru sentin senttiä tälle kuvottavalle maalle.”

Painu vittuun sitten, jos ei mielytä eikä kiinnosta asiasta asiallisesti keskustella.

Sitäpaitsi, minnekäs lähdet karkuun? Eikö sitatoimasi törkeimmät päästökauppojen ALV-kierrot ole tapahtunut ulkomailla sen sijaan, että Suomessa?

Tervemenoa vaikka Namibiaan, ”pirattimies”.