Vs:Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta kannabikseen ? Vs:Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 6.11.2009 at 4.45
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Henkilökohtaisena mielipiteeni on että kannabis pitäisi laillistaa/dekriminalisoida suomessa. Nykyinen päihdepolitiikkaa kaipaa ehdottomasti päivitystä 2000-luvulle, koska sekä aineiden jaottelu että käytännöt eri päihteiden kanssa eivät vastaa nykypäivää.

Aineiden haittaluokituksesta tulee uutisia varmaan joka kuukausi nykyään. Hyvä sivusto voisi olla vaikkapa tämä http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=8605&start=0 (väin lievästi epäobjektiivinen :P)

Koska useat tutkimukset osoittavat että ganja on sekä vaarallisuutensa, että riippuvaisuuden kannalta vähemmän haitallinen aine kuin esim. lailliset päihteet tupakka ja alkoholi, olisi jo tältä pohjalta syytä avata päihdepolitiikka kunnolliselle tarkastukselle. Lisäksi voidaan tietysti ottaa mukaan khat (todella lievä päihde -> laiton), nuuska (verrattavissa tupakkaan -> laiton). Toisessa ääripäässä ovat sitten heroiini ja amfetamiini tms. Ehkä näittenkin käyttö vähenisi jos päästäisiin eroon nykyisen kaltaisesta huumepolitiikasta ja päihdevalistuksesta.

Yksi argumentti mitä varmasti käytetään usein pilveä vastaan on tapa tai perinne. Alkoholia on käytetty pitkään ja se on kulttuurin mukana tullut perinne tms. Tämä tuskin on kovin hyvä argumentti keskustelua vastaan, koska on myös muita perinteitä jotka ovat muuttuneet yhteiskunnan mukana. Toinen huono argumentti on suomalainen kansanluonne tai perinmä -> no kun suomalaiset dokaa niin paljon ja ajattele jos pilvi lisäksi laillistettaisiin, sehän olisi katastrofi. Tämähän jo itsessään vaatii että me päivitetään päihdepolitiikkaa, vaikkapa kieltolaki takaisin tai sitten humaania päihdepolitiikkaa!

Anyway, suomalaisessa yhteiskunnassa on paljon tabuja, huumeet on yksi niistä. Listaan kuuluu ilmeisesti prostituutio, pedofilia, köyhyys, rikkaus, maahanmuutto ja vähemmistöt. Avoimuutta ja objektiivisuutta me Suomalaiseen yhteiskuntaan tarvitaan ennen kaikkea. Päihdepolitiikan avaaminen julkiseen arviointiin ja keskusteluun olisi hyvä alku siihen.