Vs:Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta kannabikseen ? Vs:Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 15.1.2010 at 15.05
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Kai tuossa JoonasD6:n kommentissa oli vähän takana, että TTVK (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry) hoitaa sen likaisen työn Teoston ja Gramexin puolesta. Siinä missä Teostoa ja Gramexia melko herkästi syytetään vääriin (useimmiten sen takia, että ne hommat ovat vitun monimutkaisia) bähän kuitenkin turhan herkästi myös noustaan takajaloilleen puolustamaan heidän mainettaan. He ovat samassa asemassa kuin minä olisin, jos palkkaisin venäläisen mafian kiristämään ihmisiä sen sijasta, että suorittaisin kiristystä itse.

Ymmärrettävää on, että artisteilla on oikeus edunvalvonnansa organisointiin. Mielestäni kuitenkaan edunvalvonta ei pitäisi olla monopolisoitua vaan kilpailutettavaa – lisää valtaa artisteille. Lisäksi hyvitysmaksut, yms. ja ongelmallisuus niiden
– sovellettavuudessa erilaisiin tyhjänä myytäviin medioihin
– jakavan organisaation valinta (kenelle rahat ohjataan)
– jakavan organisaation suorittama varojen jako (millä perusteilla ne jaetaan: radiokuuntelu, CD-myynti, live-esitykset, jne.)

Ymmärrän varsin hyvin miksi Teosto ja Gramex kuohuttavat ja miksi TTVK ei ole (eikä tule olla) ainut turhautumusta aiheuttava ”personoituma” ”juridiseen henkilöön”. Teostoa ja Gramexia ei edes osaa mieltää sinä tahona mitä he ovat eli artistien etujärjestöinä, sillä hyvitysmaksut, yms. monopolilla säädetty rahaliikenne on liannut heidän maineensa. Heidät nähdään mafiana, koska heidän kauttaan kulkee paljon rahaa jota he eivät ole ansainneet.