Vs:Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta kannabikseen ? Vs:Piraattipuolueen kanta kannabikseen ?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 9.12.2009 at 10.49
Profiilikuva käyttäjästä whiic

> decriminalizes cultivation and possession of the plant by individuals
Vastaava kehitys olisi kannatettava myös Suomessa, koska sen lisäksi, että se parantaa ihmisoikeuksia (oman ruumiinsa hallintaoikeutta) se myös toimii vahinkojen minimoimiseksi: laillistetaan todellakin pienimuotoinen, epäkaupallinen viljely ja hallussapito.

Itse en tiedä onko edes niihin joiden ehdottamiin ”kahvikauppoihin” tarvetta (tai ruokakauppasaatavuuteen), jos harrastajat voivat rahaa liikuttamatta nauttia päihteitänsä omissa piireissänsä. Harrastajavoittoisuus tuotentoketjussa varmistaa tuotteen puhtauden ja on näinollen yllätyksettömämpi (joskin marihuanan kohdalla väärennetty tuote on todennäköisesti vain tehotonta, ei myrkyllistä, sillä marihuanaa ei voi jatkaa pesuaineilla, yms. myrkyillä). Järjestäytyneen huumekaupan markkinoiden vieminen puolestaan johtaa vähempään omaisuusrikollisuuteen ja väkivaltarikollisuuteen perintätoiminnassa. Mikä on se suuri ongelma? Periaate. Kun ei voida hyväksyä sitä, että joku toinen käyttää (lähes) vaaratonta päihdettä. Siis huomattavasti vaarattomampaa kuin tupakka on. Nämä henkilöt, jotka eivät voi hyväksyä toisen ihmisen päätösvaltaa omaan ruumiiseensa eivät hyväksy kannabistakaan – huolimatta siitä, että sitä käytetään oli se rikollista tai ei. Nykylainsäädäntö vaan tekee vaarattomasta aineesta yhteiskunnallisesti haitallisen koska:
– se lisää ammattirikollisuutta
– se lisää rikosrekisterimerkintöjä (= työttömyyttä, koulusta erottamisia, jne.)
– mielenterveysongelmia (”paranoia” kannabiksen aiheuttamana oireena johtuu poliisista ja yhteiskunnasta ylipäätään, ei huumeesta itsestään. Piraattiinkin voi iskeä paranoia samalla tavalla.)

Kun näitä ongelmia käytetään perusteena ylläpitää kannabiksen rangaistavuus (sen sijaan, että niitä samoja syitä käytettäisiin argumentoimaan dekriminalisaation), logiikka on pahasti virheellinen. Mutta vielä turhan harva omaa riittävää avoinmielisyyttä ja medialukutaitoa nähdäkseen todelliset implikaatiot kannabiksen vastaisesta propagandassa ja siitä, että ne todellisuudessa argumentoivat päinvastaista kuin antavat ymmärtää.