Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksii

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksii

Julkaisija Vastaukset
F-HP # Posted on 18.6.2009 at 23.41
Profiilikuva käyttäjästä F-HP

Minusta ei ole mikään hyvä perustelu lain kumoamiselle, ettei lain rikkomista voida ehkäistä. Eihän tosielämäänkään voida asettaa estoja, joka estäisi ihmisiä ajamalla autolla ylinopeutta, murhaamasta toisiaan kännissä puukolla ja varastamasta mummojen käsilaukkuja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaahailu, murhaaminen ja varastelu pitäisi sallia. Jotain pientä voidaan tietty ennaltaehkäiseväksikin tehdä, kuten nopeudenrajoittimet (purettavissa), aselaki (kyllähän sitä voi ihmisen murhata paremman puutteessa vaikka juustohöylällä) ja pistää poliiseja partioimaan julkisille paikoille, mikä pienentää riskiä viedä mummoilta laukkuja (silti sen voi joku tarpeeksi julkea voro kahmaista matkaansa..)

Tekijänoikeuden suojaaman kuvan kopiointia ei voi toki estää, mutta sen voi pitää kiellettynä ja minun mielestäni se kuuluukin pitää kiellettynä. Se antaa mahdollisuuden puuttua asiaan, jos joku rikkoo tätä lakia. Sen sijaan, jos kopiointi on laillista, sitä tehdään paljon enemmän, eikä ole mitään keinoa puuttua siihen.

Niin simppeliä.