Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksii

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksii

Julkaisija Vastaukset
asdasdasd # Posted on 11.5.2009 at 2.23
Profiilikuva käyttäjästä asdasdasd

Ei artisteilla nykyäänkään ole oikeuksia omaan tuotokseensa, vaan levy yhtiöillä. Teosto maksut menee siis myös heille, jos en väärin ole ymmärtänyt. Jos muusikolla ei ole levytys sopimusta ei tietääkseni ole tekijän oikeuksiakaan, joten tekijä häviää jokatapauksessa. Levy yhtiöt viilaa artisteja myös pahasti linssiin, koska he voivat vaatia kilpailun puuttuessa 98% tuloista… Levy yhtiöt vievät muusikon elannon, eikä piratismi (joka ajaa promottamisen paremmin kuin levy yhtiöt).

Huvittavinta on, että teostot ja levy yhtiöt viis veisaa tekijän oikeuksista. Esim Amerikassa (joka nyt ei ole suomi, mutta jonka suur yhtiöiden riepoteltavana (RIAA, MPAA) suomikin on), kävi niin kerran että MPAA sai 400 milj. korvaukset, mutta muusikot eivät saaneet siitä mitään vaan kaikki meni yhtiölle. Youtubesta poistetaan muusikon itse sinne pistämiä videoita tekijänoikeus virastojen puolesta kokoajan (Uskomattoman idioottimaista poistaa nyt ilmaista mainosta), eli siis tekijä itse on rikollinen, toisaalta miksi meni sen levytys sopimuksen kirjoittamaan…

Levy yhtiöt ja teosto siis pois… Ja kaikki koulu materiaali myös nettiin, koulu kirjojen hinnat ovat aivan älyttömiä ja tarpeettomia, maksu vaan tekijälle ei muille sivu järjestöille.

Mietin, että miksi auto yhtiöt ei kiellä autojen lainailua ja jälleen myyntiä? Tämähän toisi mittavat tulot heille, joka kerta kun lainaat autoa tai ostat käytetyn se on heidän tuloistaan pois. (kai tässä joku laki on, että tekijällä ei ole tässä tapauksessa kaikkia oikeuksia)