Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 30.4.2009 at 7.52
Profiilikuva käyttäjästä OjM

Quote:Ja jos esim. lähdetään katsomaan kansalaisten yksityisyyden suojaa yhteiskunnallisen hyödyn ja kulttuurin kannalta, niin tuskin lopputulos olisi pp:lle kovinkaan miellyttävä.

Millähän ihmeen tavalla tuo poikkeaa nykytilanteesta? Kaikkensa tekevät että liikkumista valvotaan, nettiliikennettä valvotaan, kirjesalaisuutta rikotaan… Tuo on tosin varmaankin se mitä tarkoitat, mutta tuo on valtion kannalta hyvä, ei välttämättä yhteiskunnan.

Vähän aikaa taaemmas, ja joissain paikoissa vieläkin lapset leikkivät toistensa kanssa ympäri kyliä ja koko yhteisö katsoi niiden perään. Köyhiä autettiin ja vieraita ruokittiin ja talkoiltiin. Yhteisön menestys oli kaikkien asia, sellainen jonka puolesta ajateltiin kannattavan tehdä työtä. Myös kulttuurista nautittiin ja sitä lainattiin toisille ja musiikkia tehtiin ja esitettiin eikä kenellekään tullut mieleen että jokaisesta käyttökerrasta täytyy maksaa.

Nykyään ihmiset tuppaa olemaan kylmiä ja itsekeskeisiä, lapset tekee pöljyyksiä eivätkä aina edes vanhemmat ole kiinnostuneita lastensa tekemisistä. Työtä tehdään kunnes kaadutaan. Köyhiä ei ajatella, onhan ihmisillä omatkin ongelmansa. Talkoohenkisyys on kaukana ja ennemmin maksetaan pari lanttia ettei tarvitse oikeasti tehdä jotain jonkun toisen hyväksi ja mennään sohvalle makaamaan ja katsotaan idoleita ja ajatellaan että minustakin tulee rikas ja kuuluisa vielä joku päivä.

Tiedän, eivät asiat ole noin mustavalkoisia. Mutta kuvaan tuossa kahta erilaista yhteiskuntaa. Toinen on mielestäni suhteellisen toimiva, toinen vähän vähemmän toimiva. Lait ja asetukset eivät tee toimivaa yhteiskuntaa, sen tekevät ihmiset. Säännöt kuitenkin voivat ohjata sitä parempaan suuntaan. Kun ihminen on itsekäs, on hyvä että on sääntöjä jotka rajoittaa ihmistä.

Jos yhteiskuntamme olisi ihan mätä, sellainen että puolet lähetetyistä postipaketeista olisi pommeja ja ihmiset aktiivisesti etsisivät netistä satunnaisten tyyppien osoitetietoja tappaakseen/kidnapatakseen/raiskatakseen/jne jonkun joka päivä ja kaikkea muuta sellaista, olisi mielestäni ihan loistava juttu jos jokin taho tutkisi kaiken postin pommien varalta ja sensuroisi netistä yhteystiedot ja niin edelleen.

Mitä paremmassa yhteiskunnassa me elämme, sitä vähemmän rajoituksia me tarvitsemme ja sitä enemmän me voimme luottaa toisiimme. Tällä hetkellä väittäisin kuitenkin, että on ihan yhteiskunnan etu että kirjesalaisuus säilytettäisiin, netti pysyy vapaana ja ihmisiä ei aktiivisesti pidettäisi seurannassa. Yhteiskunta olemme me ihmiset, ei valtio.