Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 30.4.2009 at 14.59
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

Quote:onis kirjoitti:
Eiköhän lakia kuitenkin pitäisi katsoa oikeudenmukaisuuden kautta.
Se mikä kustakin vaikuttaa oikeudenmukaiselta on subjektiivista ja subjektiivinen oikeuskäytäntö johtaa ennen pitkää siihen että ihmisiä tuomitaan sellaisistakin ’rikoksista’ kuin törkeä ajattelemattomuus ja krooninen kusipäisyys. (*Köh* *Köh* Pirate Bay *Köh* *Köh*)

PS. Viittaan tässä siis Pirate Bayn Lakiuhkaukset sivuun, enkä heidän yleiseen toimintaansa.

Quote:onis kirjoitti:
Itse en katso lain kertovan niinkään säännöistä, vaan ihmisen oikeuksista omaisuuteensa, ihmisenä olemiseen, työssä olemiseen jne. Jos lähdetään katsomaan asioita yhteiskunnallisen hyödyn ja kulttuurin kannalta, yksittäisen ihmiset oikeudet hukkuvat. Sitten olemmekin lähestymässä kommunismin aatetta.

Ja jos esim. lähdetään katsomaan kansalaisten yksityisyyden suojaa yhteiskunnallisen hyödyn ja kulttuurin kannalta, niin tuskin lopputulos olisi pp:lle kovinkaan miellyttävä.Yhteiskunta hyötyy siitä että ihmisellä on oikeus omaisuuteensa, mutta kaikenlaiset ajattelun, tiedonsaannin, luovuuden, levityksen sekä kommunikoinnin rajoitukset ovat aina koko muun yhteiskunnan oikeuksista pois. Olkoonkin että tätä rajoitettua tietoa on saatavilla muualtakin, näiden asioiden rajoitus on yhteiskunnan näkökulmasta vaarallista puuhaa. Sananvapaus, tiedonsaanti sekä yksityisyyden suoja ovat tärkeitä uusien ideoiden syntymiselle, kritisoinnille sekä yhteiskunnallisten ongelmien korjaamiselle, eikä niiden puutteesta seuraava turvattomuuden tunne ja paranoiakaan varmasti hyvää tee. Lisäksi niiden puute aiheuttaa suoraa vahinkoa demokratian toiminnalle, eikä siksi voi koskaan olla hyväksi yhteiskunnalle.