Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 30.4.2009 at 15.52
Profiilikuva käyttäjästä onis

Toisaalta taas – eikö yhteiskunnan puolesta olisi oikein kätevää, jos poliisin ei tarvitsisi turhaan kysellä asukkailta lupia astella sisään tarkistamaan onko telkkarissa luvat kunnossa tai sattuuko joku kasvattamaan hasista kotona. Maailmahan olisi oikein turvallinen paikka elää. Niin ja sehän nyt on vaan ”emmä tykkää” – asennetta jos ei tätä pidä hyvänä asiana. Jos et ole tehnyt rikosta, ei sinulla pitäisi olla mitään salattavaakaan.

Eikö myös yhteiskunnalle olisi hyvä, että kaikki tavarat ja rahat jaettaisiin tasan, jolloin niitä eniten tarvitsevat saisivat ne?

OjM: jeps. Ei tämä nykytilanne vielä mitään ole, asiathan voisivat olla kymmenen kertaa pahemmin. Ja olisivatkin, jos meillä ei olisi oikeutta yksityisyydeen. Muuten, koska yksityisyydensuoja ei nytkään ole kovin toimiva, pitäisikö se poistaa niin kuin tekijänoikeus?

Vähän aikaa taaemmas samat ihmiset olisivat ampuneet sodassa taistelemisen kieltäytymisen takia, lasten lyönti katsottiin hyväksi, rumuus merkitsi pahaa, homoseksuaalisuudesta hirtettiin…

Sata vuotta sitten ei ollut käsitettä ’lapsuus’. 200 vuotta sitten oikeastaan ainoat joilla oli oikeus kunnolliseen elämään olivat rikkaat ja aateliset. 500 vuotta sitten sodan syttyessä miekka ei tappanut ihmistä, kaatuneita ei tapettu vaan jätettiin kuolemaan tauteihin mitä miekan epähygieenisyydestä sai.

Historia ei osoita muuta kuin ’mätiä yhteiskuntia’ ja sen kuinka ’oikeudenmukainen’ ihminen on. En yhtään tiedä mistä vuosikymmenestä puhut, mutta veikkaan ettei sekään totuudessa niin kaunis ole.

Valtio ei muuten kiellä muita kopioimasta ja käyttämästä kuvia. Se antaa sen oikeuden artisteille, jotka kieltävät niiden käytön muilta. Artistihan voi ihan missä vaiheessa vain antaa teoksensa muille jaettavaksi ja käytettäväksi.