Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 30.4.2009 at 16.16
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

onis kirjoitti:
Quote:Toisaalta taas – eikö yhteiskunnan puolesta olisi oikein kätevää, jos poliisin ei tarvitsisi turhaan kysellä asukkailta lupia astella sisään tarkistamaan onko telkkarissa luvat kunnossa tai sattuuko joku kasvattamaan hasista kotona. Maailmahan olisi oikein turvallinen paikka elää.Ei taitaisi olla kovin turvallinen paikka, kun ensimmäisen vallan väärinkäyttötapauksen jälkeen kukaan ei voisi luottaa enää kehenkään ja ihmisten täytyisi valita täyden paranoian ja identiteettinsä menettämisen välillä. Itsesensuurikin iskisi ja siten yhteiskunnan kehitys jäisi rullaamaan paikoillaan.

onis kirjoitti:
Quote:Niin ja sehän nyt on vaan ”emmä tykkää” – asennetta jos ei tätä pidä hyvänä asiana. Jos et ole tehnyt rikosta, ei sinulla pitäisi olla mitään salattavaakaan.Lähes koko yhteiskunta ei tykkää. Jos lukitset oven mennessäsi vessaan, sinulla on jotain ’salattavaa’.

onis kirjoitti:
Quote:Eikö myös yhteiskunnalle olisi hyvä, että kaikki tavarat ja rahat jaettaisiin tasan, jolloin niitä eniten tarvitsevat saisivat ne?Ei täysi omistuksen puute vie motivaation kaikilta. Sen sijaan tekijänoikeuksien rajoitus vain saattaa vähentää joidenkin henkilöiden motivaatiota, remix/mashup -kulttuurin tekijöiden motivaatiota se saattaa vastaavasti lisätä.