Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 30.4.2009 at 16.31
Profiilikuva käyttäjästä onis

Nuihc88 kirjoitti:
Quote:Ei taitaisi olla kovin turvallinen paikka, kun ensimmäisen vallan väärinkäyttötapauksen jälkeen kukaan ei voisi luottaa enää kehenkään ja ihmisten täytyisi valita täyden paranoian ja identiteettinsä menettämisen välillä. Itsesensuurikin iskisi ja siten yhteiskunnan kehitys jäisi rullaamaan paikoillaan.

Niinhän se tämän rajoituksenkin kanssa.
Tässä tuli taas parin päivän aikana mietittyä, että koska taide määritellään lain mukaan niin, että kuka tahansa ei voi samasta lähtökohdasta päätyä samaan tulokseen ja toisen teosta saa muokata, niin eikö tämän tekijä voi silloin sanoa, että on tosiaan ’tehnyt’ sen ja voi siis myydä sen ->

http://i263.photobucket.com/albums/ii148/Christina_ChaOsx/scan0006-b.jpg
http://i196.photobucket.com/albums/aa293/Bucyf/modern-samurai.jpg

Quote:Lähes koko yhteiskunta ei tykkää. Jos lukitset oven mennessäsi vessaan, sinulla on jotain ’salattavaa’.
Niin. Eihän sitä voi tietää, jos vaikka piilottelet siellä lakan… jotain laitonta.
Ei muuten minua haittaisi jos tulisi sellainen järjestelmä ja varmasti olisi myös muita joita ei haittaisi.

Quote:Ei täysi omistuksen puute vie motivaation kaikilta. Sen sijaan tekijänoikeuksien rajoitus vain saattaa vähentää joidenkin henkilöiden motivaatiota, remix/mashup -kulttuurin tekijöiden motivaatiota se saattaa vastaavasti lisätä.

Joten remix/mashuppaajien kulttuuri on tärkeämpi kuin originaalien tekijöiden oikeus kieltää heitä käyttämästä kuvia ja yhteiskunnan/lain tehtävänä on motivoida artisteja? Ookei. Tämähän asia ei tietysti selviäisi sillä, että he vaivautuisivat kysymään niiden kuvien käyttölupaa…
… tai tottuisivat siihen, että elämässä ei saa kaikkea mitä tahtoo.