Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 30.4.2009 at 16.55
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

onis kirjoitti:Quote:Joten remix/mashuppaajien kulttuuri on tärkeämpi kuin originaalien tekijöiden oikeus kieltää heitä käyttämästä kuvia ja yhteiskunnan/lain tehtävänä on motivoida artisteja? Ookei. Tämähän asia ei tietysti selviäisi sillä, että he vaivautuisivat kysymään niiden kuvien käyttölupaa…
… tai tottuisivat siihen, että elämässä ei saa kaikkea mitä tahtoo.
Kyse ei ole Remix/Mashup kulttuurin suosimisesta vaan sen asettamisesta puolivahingossa samalle lähtöviivalle muun kulttuurin kanssa. PS. Ja miksei remix/mashup kulttuuri voi olla ’originaalia’?

Yhteiskunnan tehtävänä ei tietysti ole motivoida artisteja, mutta ei myöskään ylläpitää laeilla ja verorahoilla vanhanaikaisia ja vieläpä keinotekoisia järjestelmiä joiden alunperin kulttuuria edistäväksi oletetusta vaikutuksestakin voidaan olla todella montaa mieltä.

Juu, ei saa elämässä kaikkea mutta mikä yhteiskunnallinen syy estää juuri tämän asian toteuttamisen sitten lakimuutoksen kautta? (Olettaen että alkuperäinen tekijä saa tunnustusta.) Sekö että joku ei pidä?