Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 30.4.2009 at 18.30
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

onis kirjoitti:Quote:Minkä takia tiedonsaanti ja kulttuuri ovat ruokaa ja asuntoa tärkeämpiä? Tarkoitan tällä tuota, että fyysisiä asioita ei jaeta (jotka oikeasti muuttaisivat muidenkin elämiä kuin vain artistien), mutta kulttuurilliset jaetaan.Koska ruokaa ja asuntoja ei ainakaan toistaiseksi voida lähettää valokaapelia pitkin lähes ilmaiseksi. Sitten kun jollain on robotti pistämässä taloa pystyyn netistä ladattujen ohjeiden mukaan ja hoitamassa peltoa netistä ladattujen ohjeiden mukaan, en ala rakennusmiesten ja maanviljelijöiden oikeuksia suojelemaan tai sen puoleen arkkitehteja ja sähkömiehiäkään.

onis kirjoitti:Quote:Ja voin oikeastaan käyttää samoja syitä kuin on käytetty toiselta puolelta vaikka niitä olisi muitakin – yhteiskunta hyötyy siitä, että ihmisellä on oikeus omaisuuteensa. Artisteista, jopa remixaajista, on motivoivaa että he voisivat tehdä taidoillaan työtä (ja kannustaa tekemään kulttuuria). Koska tekijänoikeus on Jokamiehen oikeus ja näin ollen koskettaa jokaista yhteiskunnan ihmistä, se myös ajaa yhteiskunnan hyvää.He voivat yhä tehdä taidoillaan työtä, eri asia on paljonko heille on tulevaisuudessa kysyntää. Riippuu tietysti siitä kuinka hyvin he markkinoivat itseään. Sitäpaitsi monet artistit ovat jo tarjoutuneet tekemään taidettaan ilmaiseksi, mainostuloilla, lahjoituksista sekä oheisroinan (CD:t, T-paidat, jne.) myynnistä ja lisää vaan tulee. Taide ei siis ole millään tasolla kuolemassa ja hyvintuotettua laatutavaraakin löytyy seasta ihan kiitettävästi.

onis kirjoitti:Quote:Miten näihin menee verorahoja?Oikeusjärjestelmää kuormitetaan, vielä enemmän kyllä patentti- kuin tekijänoikeusasioilla.

onis kirjoitti:Quote:Olenko syyteharkinnassa, jos näytän maalauksen yleisölle, mutta en anna sitä muille kopioitavaksi?Et ole. Mikäli olet kertonut kertonut yleisölle ettei kameroita sallita ja joku siitä huolimatta tuo semmoisen, voit lisäksi pyytää jättämään kameran ulos, estää pääsyn, taikka tyhjätä piiloitetun kameran ja antaa kyseiselle henkilölle tilaisuudesta kenkää. Tietysti piiloitettuja kameroita ei aina huomaa. Tästä skenaariosta en oikein tiedä, taitaa kyllä jäädä porttikielloksi.

onis kirjoitti:Quote:Jos joku vie teokseni ja julkistaa sen, voinko viedä hänet oikeuteen?Varkaudesta tai tietomurrosta kyllä, jos annoit teoksen kyseiselle henkilölle et voi.