Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 30.4.2009 at 18.51
Profiilikuva käyttäjästä onis

Nuihc88 kirjoitti:
Quote:Koska ruokaa ja asuntoja ei ainakaan toistaiseksi voida lähettää valokaapelia pitkin lähes ilmaiseksi. Sitten kun jollain on robotti pistämässä taloa pystyyn netistä ladattujen ohjeiden mukaan ja hoitamassa peltoa netistä ladattujen ohjeiden mukaan, en ala rakennusmiesten ja maanviljelijöiden oikeuksia suojelemaan.

Öljyvärit: 100e+
Vesivärit: 10e+
Intuos tablet: 400$ (bamboo n.100$)
Photoshop: 800$
3dsmax: 2000$
Scanneri: 50e+
Harjoittelutunnit: n. 2000 yhdessä vuodessa, kahdessa vuodessa 4000, jne.

Ehkä sen kopioiminen ilmaista, taidon oppiminen ja materiaalin hankinta ei. Eikä kyse edes ole siitä, että kukaan ei ostaisi taidetta tai jokin ohjelma tekisi sen maagisesti paremmin, kuten tuossa esimerkissäsi, vaan oikeuksien viemisestä omaan työhönsä. Siis että joku haluaisi rakennusmiesten ja maanviljelijöiden tekevän sitä ’yhteiskunnan hyväksi’ ja ’koska he pitävät siitä’. Kyllä varmaan jotkut heistäkin jäisivät tekemään niitä.
Tosin on niitä työläisiäkin suojeltu tuollaisessa tapauksessa.

Quote:He voivat yhä tehdä taidoillaan työtä, eri asia on paljonko heille on tulevaisuudessa kysyntää. Riippuu tietysti siitä kuinka hyvin he markkinoivat itseään. Sitäpaitsi monet artistit ovat jo tarjoutuneet tekemään taidettaan ilmaiseksi, mainostuloilla, lahjoituksista sekä oheisroinan (CD:t, T-paidat, jne.) myynnistä ja lisää vaan tulee.
Toki, koska se on kannattavaa. En kuitenkaan menisi väittämään, että tekijänoikeuksien lyhentäminen olisi jotenkin artisteille hyvä asia. Mixaajille ehkä. Voisin heittää tähän vielä maagisen ylilyönnin ja kysyä, ovatko he taiteilijoita? Taide kuitenkin määritellään siten, että se on uniikkia ja uutta.

( Eivätkä kaikki artistit näytä töitään saadakseen niistä rahaa tai tullakseen kuuluisaksi… eivät kaikki ole huomionkipeitä. )

Quote:Oikeusjärjestelmää kuormitetaan, vielä enemmän kyllä patentti- kuin tekijänoikeusasioilla.
Eikös patenteista makseta se korvaus…
ja tekijänoikeudet tietääkseni enemmän vain lukevat siinä kirjassa. Enemmänhän sitä setvimistä tulisi tämän lakisäädöksen jälkeen, jos nyt sitä työmäärää tarkoitat.

Quote:Et ole. Mikäli olet kertonut kertonut yleisölle ettei kameroita sallita ja joku siitä huolimatta tuo semmoisen, voit lisäksi pyytää jättämään kameran ulos, estää pääsyn, taikka tyhjätä piiloitetun kameran ja antaa kyseiselle henkilölle tilaisuudesta kenkää. Tietysti piiloitettuja kameroita ei aina huomaa.
Miten niin en ole? Sehän olisi laitonta, koska sen materiaalin pitäisi olla kaikkien kopioitavissa ja muokattavissa, koska silloin se on julkistettu.

… Entä tuo loukkaamisen ja hyvätapaisuuden ero? (Muokkasin edellistä kirjoitusta vähän myöhässä, joten ei tainnut ehtiä tähän.)