Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 30.4.2009 at 19.44
Profiilikuva käyttäjästä onis

Quote:Kukaan ei ole sanonut että kaikki olisi pakko julkaista, sen sijaan yksityinen kopiointi olisi aina sallittua, olisi lähde mikä tahansa.
Ei ole, mutta jos tekisin niin. Uhmaisin lakia siis. Tai sitten en tietäisi koko laista ja tietämättömyyttäni näyttäisin kuvaa jollekin ihmisryhmälle, jonka jälkeen minulta voitaisiin vaatia sen kopiomista.
Tai sitten kävelisin ympäriinsä kansio kädessä ja näyttelisin sitä muille. En muista tarkalleen julkistamisen kriteerejä mutta teillä on varmaankin jossain ne ylhäällä? Oletan ainakin, koska sehän on aika tärkeä osa lakiehdotustanne.

Quote:Tunnepohjalta ei *heh* mielestäni saa alkaa lakeja säätämään. Siinä mennään heti väärään suuntaan kun lakikirjaan kirjoitetaan sanat ”mielestään”, mielipideasioista kun ei tosiaan voi järkevästi riidellä. Sitäpaitsi ajattelemattomuus ja kusipäisyys eivät ole rikoksia, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kyseessä pitäisi siis tosiaan olla jotain joka täyttäisi kunnianloukkauksen piirteet.
Mitkä ovat kunnianloukkauksen piirteet?
Pitäisikö respektioikeus poistaa, koska se on ’mielipidepohjainen’ laki?

Quote:Se riippuu tietysti siitä kuinka paljon alkuperäisteosta on muokattu, mitään universaalia standardia tähän ei tietysti löydy, mutta tiedän kyllä ainakin 20 mashup-artistia ja päälle 150 teosta, jotka ovat mielestäni hyvinkin uniikkeja, monista ei alkuperäisteosta ihan heti erottaisikaan.
Tämän saman kysymyksen voisi sitäpaitsi kysyä myös tavallisista artisteista, kaikista jotka eivät ole itse luoneet omaa tyylilajiaan, hehän osittain samaa juttua kuin muut ennen heitä. Ovatko hekään taiteilijoita? Mustavalkoista tästä ei saa tekemälläkään, joten mielestäni parasta olisi vain kerralla hyväksyä tasavertaisina kaikki taidemuodot.

http://i263.photobucket.com/albums/ii148/Christina_ChaOsx/scan0006-b.jpg
http://i196.photobucket.com/albums/aa293/Bucyf/modern-samurai.jpg

Mites tuollainen tapaus?

Quote:Nyt Minun on pidettävä taukoa kirjoittelusta.
Tauko on hjuva. Ottakaa kuppi kahvia tai teetä ja viettäkää rento, mukava ilta.
(Ja hyvää vappuakin~ )

Jos olisin tehnyt tästä lopputyön, niin olisin ollut valmis jo ensimmäisen päivän jälkeen, rankasti tullut kirjoiteltua. Mutta mielenkiintoista keskustelua ja mielenkiintoisia (sekä oivaltavia) repliikkejä.