Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 28.4.2009 at 22.41
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Hups, siis tarkoitin sanoa että itse olen sitä vastaan, että Sanoma News painostaa tekijöiltä plaaplaa… Kyse ei ole heidän omista työntekijöistään, vaan heidän käyttämistään freelancereista. He eivät enää osta sellaisilta tekijöiltä mitään, jotka eivät luovu kaikista kaupallisista oikeuksistaan ilman lisäkorvausta. Se on mielestäni väärin.

Joo kyllä tietojen lisääminen kuvaan on hyvä idea, koska silloin tiedot tulevat automaattisesti kuvan mukana. Toisaalta ne tiedot on helppo rajata kuvasta pihalle, jos oikein haluaa. Tämähän ei kuitenkaan olisi sallittua.

Hyvä pointti, että jos joku kopioi ilman tekijän nimeä niin seuraavakin kopio on ilman nimeä. Yhteyden otolla kuitenkin nimi pitäisi lisätä. Voi käydä työlääksi, mutta toisaalta pitää olla aika suosittuja kuvia, että näin kävisi.

Yksityinen ei-kaupallinen julkaiseminen olisi aina sallittua ilman tekijältä kysymistä (tosin se nimi näkyviin). En tiedä yhtäkään ilmaisjakelulehteä, jolla ei olisi kaupalliset tarkoitusperät… Saati pornosivua. Mikähän muu voisi vielä olla epämiellyttävä paikka? Joku huonosti tehty kotisivu kuvan julkaisupaikkana nyt menee sitten jo ihan ”mä en tykkää” -argumentin puolelle. Ei siitä kuitenkaan mitään aikuistenoikeata haittaa ole. En ainakaan itse olisi valmis jumittamaan uutta lainsäädäntöä noin pieneen seikkaan. Totuushan on se, kuten itsekin sanoit, että on niitä kuvia tälläkin lainsäädännöllä missä sattuu ja jopa väitetään omiksi tekeleiksi. Siltä osin siis tuskin mikään muittuisi. Sellaiseen ei voi puuttua, kuin tekijä itse. Viranomaisten yhteistyön kehittäminen eri maiden välillä on ainoa, millä tuollaisia ongelmia voidaan vähentää.

Hyvä pointti tuo suoralinkityskin. Se pitäisi tietenkin olla myös kiellettyä.