Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Graag # Posted on 29.4.2009 at 0.28
Profiilikuva käyttäjästä Graag

Omiin kuviini lisään ”Team Daytona” -tekstin. Omasta puolestani niitä saa julkaista muillakin sivuilla jos haluaa – kunhan ei muokkaa niitä tai väitä omakseen. Esim: http://www.teamdaytona.net/wpg2?g2_itemId=475. Kuvat on tarkoitettu pääsääntöisesti työpöydän taustakuviksi, eli ne on tarkoitettukin jaettavaksi. Poikkeuksi katsoisin kuitenkin sen, että kaupallinen taho käyttää tekemiäni kuvia ilman lupaani.

Sivuillani on aika paljon muiden tekemää materiaalia, joihin ei ole lupia pahemmin kyselty. Jos joku taiteilija sieltä joskus sattuu omansa tunnistamaan, niin poistan ne jos niin haluavat. Pitäisi etsiä WordPressiin joku toiminto, että saa laitettua kuvan yhteyteen tekijän nimen tyylikkäästi. Kai se on vähintä mitä pitäisi tehdä jos käyttää toisten kuvia ilman lupaa.

En näe kuitenkaa mitään väärää siitä, että taloudellisesti täydellistä tappiota tekevä sivustoni käyttää muiden tekemää materiaalia – okei se tekijä pitäisi mainita – mutta en näe alkuperäiselle taiteilijalle koituvan tästä mitään harmia. Jos joku näyttää jonkinlaiseen tieteellisesti uskottavaan tutkimukseen perustuvan todisteen siitä, että toimintani on harmillista kuvien tehneelle taiteilijalle, niin sitten kyselen jatkossa luvan kuvien käyttöön.

En ole piraattipuolueen jäsen eikä mielipiteeni edusta piraattipuolueen virallista kantaa. En edes tietä mikä piraattipuolueen virallinen kanta on.