Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin? Vs:Piraattipuolueen kanta taiteilijoiden oikeuksiin?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 29.4.2009 at 11.52
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Quote:Kuten tuossa yllä jo mainitsin, nettisivut on useinmiten hostattu palveluntarjoajalle, joka saa sivuista voittoa joko web-hotellin käyttömaksuna tai sivuilla olevin mainoksin. Ainoa tapaus, jossa kopiointia harrastava nettisivu olisi 100% ei-kaupallinen, olisi, jos joku pyörittäisi ilmaista mainoksetonta palvelinta kotonaan ja latailisi sinne niitä luvatta kopioituja kuvia tai tarjoaisi sinne ilmaista mainoksetonta sivutilaa, jonne joku muu niitä kuvia kopioisi.
Web-hotellin tilan maksaa vuokraava henkilö, oli siellä mitään kuvia tai ei. Siinä tapauksessa siis mitään kaupallista ei kuvien osalta tapahdu. Jos web-hotelli taas on ilmainen käyttäjälle ja pyörii mainoksilla, niin ei se web-hotelli niitä kuvia kuitenkaan itse käytä. Siinä tapauksessa web-hotelli saa tuloja aika lailla ”vahingossa”, jos niistäkään tuloista pystyy osoittamaan mitään osaa jonkun kuvan ansioksi. Eli olisihan se kiva, jos ei edes monen mutkan kautta voisi tienata, mutta homma kaatuu kyllä täysin tekniseen mahdottomuuteensa. Vapaasta jakamisesta on joka tapauksessa paljon suuremmat hyödyt kuin haitat. Ei kaikki aina voi onnistua 100%. Suurin osa esimerkeistäsi muutenkin menee erikoistapausten puolelle.

Quote:Kyseeseen tulisivat vain luotettavat ihmiset, joiden tietäisin kunnioittavan tekijänoikeuksiani sen verran, etteivät julkaise sitä luvatta. Kavereille saa toki tehdä privaatisti kopiot, jos nämä kaverit noudattavat myös tätä luottamuslinjaa.
Ja sitten karkaski jo mopo käsistä. Pöytälaatikossa kuvat säilyy kyllä hyvin, jos ne eivät ole tarkoitettu yleisön nähtäväksi. Väitänpä, että aika harva tekijä toivoo työnsä päätyvän mahdollisimman harvan tietoisuuteen tai tekisi paskan työn, jotta sitä ei kopioitaisi. Siinähän vaan antaa sitten kilpailuetua kunnollisten töiden tekijöille.