Vs:Pirate Bay -syytetyille vuosi vankeutta

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Pirate Bay -syytetyille vuosi vankeutta Vs:Pirate Bay -syytetyille vuosi vankeutta

Julkaisija Vastaukset
nn234 # Posted on 18.4.2009 at 14.09
Profiilikuva käyttäjästä nn234

Joku piraattipuolueen aktiivi voisi kirjoittaa hesarin yleisönosastolle tuomiosta; Hesarin toimittaja oli kommentoinut osittain asiallisesti ettei levy-yhtiöilläkään ole puhtaat jauhot ole pussissa, mutta samalla hän totesi että tuomitut ovat _varkaita_, eikä heitä tule sääliä.

Yleisönosastokirjoituksessa tulisi nimenomaan puuttua siihen, ettei heitä tuomittu varkaudesta, vaan avunannosta varkauteen (ts. tekijänoikeusrikkomukseen). Eli tuomitut olivat kertoneet ovat käytännössä vain auttaneet ihmisiä kertomaan mitä kulttuuria heillä on jaettavana. Tuomitut itse eivät ole jakaneet kulttuuria.

80-luvulla tämä toiminta olisi vastannut sitä että tuomitut olisivat kertoneet Jaakolle, että Ristolta löytyy uusin Miikkael Jaksosen C-kasetti; Käy ostamassa oma tyhjä kasetti, niin saat Ristolta tehtyä kopion.

Samalla voi tulee totuuden nimessä todeta että syytetyt varmasti syyllistyivätkin avunantoon, mutta eivät siis alkuperäiseen rikokseen (josta ei ole tuomiota). Ja _olemassa olevan_ lainsäädännön mukaan he varmaan tuomitaankin korkeammissakin oikeusasteissa, mutta oikea kysymys onkin, kuinka kauan voidaan jatkaa lainsäädännöllä joka tekee suurimmasta osasta nuorista rikollisia?

nn