Vs:Pirkanmaan Piraattien kannanotot – miten?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pirkanmaa Pirkanmaan Piraattien kannanotot – miten? Vs:Pirkanmaan Piraattien kannanotot – miten?

Julkaisija Vastaukset
kzzh # Posted on 3.6.2010 at 17.16
Profiilikuva käyttäjästä kzzh

Omat ehdotukseni vastauksiksi ja perustelut.

1) Minusta tarvitaan oma blogi, jossain mahdollisimman ”julkisessa” paikassa. Kuorolle saarnaaminen ei hyödytä ketään. Olisi hyvä yrittää tavoittaa juuri sitä porukkaa, joka Piraateista ei tiedä vielä mitään. Tämän takia vähän vierastan piraattipuolueen omilla sivuilla olevaa blogia. Kauheasti sillä ei eroa ehkä lopulta olisi, mutta tästä voidaan keskustella.

2) Blogspotista puhuttiin yhtenä vaihtoehtona. Esimerkiksi Aamulehden blogipalvelu on tarkoitettu nimenomaan yksityishenkilöille. Blogspot olisi kuitenkin jollain tasolla ”julkinen” ja yleinen. Toisaalta piraattipuolueen oma blogi olisi ainakin metrin uskottavampi. Ei oltaisi niin köyhä puolue, että meidän pitäisi vaan jotain googlen ilmaisjuttuja käyttää. Jälkimmäinen vaihtoehto tarkoittaa sitten vaan vielä enemmän PR:ää ja kiukkuista linkkaamista kaikkialta Internetistä sinne. Että sitä joku muukin kuin jo valmiiksi piraatit uskaltautuisivat mennä lukemaan.

3.1) Blogi voisi olla virallisen tiedottamisen lisäksi jonkin sortin piraatti-watch -palvelu. Esim. Viikon piraattiblogaukset -otsikko, jonka alle kerättäisiin silmäätekevien parempia ja ajankohtaisempia blogijuttuja. Silleen jos miettii ”mitäköhän ne piraatit oikeasti on oikein miehiään?”, niin voisi katsoa sitten Pirkanmaan Piraattien henkilökohtaisiakin turinoita kootusti. Käytännössä siis vain yksi postaus viikossa, johon editoidaan sisään linkit ja lyhyet kuvaukset halutuista blogauksista tms. Joku tällainen ratkaisu.

3.2) Lukijat voisivat saada kommentoida. Olisi kai enemmän nykyaikaa selvästi sellainen peli.

3.3) Blogi voisi omasta puolestaan vastata aika virallisella linjalla. Harvakseltaan kattavia ja harkittuja vastauksia isompiin kokonaisuuksiin, joita sitten sorvattaisiin lähes yhtä harkiten kuin itse kannanottoja. Jäsenet ja muuten kiinnostuneet tietysti saisivat kommentoida miten haluavat. Sitten vaan ryhmäpainetta ja moderointia, että piraatit ei juttele virallisiin ilmoituskanaviin typeryyksiä ;)