Vs:Pohdintaa: Mistä fyffee taiteilijoille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Pohdintaa: Mistä fyffee taiteilijoille? Vs:Pohdintaa: Mistä fyffee taiteilijoille?

Julkaisija Vastaukset
vesiposti # Posted on 10.9.2010 at 10.57
Profiilikuva käyttäjästä vesiposti

Ihmiset maksavat jos rahalle saa vastinetta. Digitaalisten kopioiden myyminen nykyaikaisessa teknologiaympäristössä on kuin lumen myymistä eskimoille, ostetun kopion arvo on yhtä kuin pakkaus plus säästetty vaiva. Se paljonpuhuttu ”sisältö” on kuin lunta, sitä sataa netistä ilmaiseksi tuutin täydeltä jos vain viitsii kopioida.

Toki säästetty vaiva on monien mielestä hyvinkin arvokasta, mistä syystä kopiokauppa menestyy edelleen hyvin. Mutta tulevaisuudessa itse kopiointi tulee väistämättä yhä helpommaksi verkkoyhteyksien nopeutuessa ja kopiopalvelun arvo jatkaa laskuaan kohti nollaa. Pelkän kivan kansikuvan perusteella ei sitten enää levyistä kovin montaa euroa laskuteta.

Maailma muuttuu. Mediateollisuuden lapselliset itkupotkuraivarit tai sen talutushihnassa roikkuvien hallitusten harjoittamat noitavainot eivät tätä tosiasiaa miksikään muuta.

Minä en tunne tuota Dwarf Fortress peliä, mutta on selvää että ihmiset maksavat tekijöille ”vapaaehtoisesti” koska haluavat peliä jatkokehitettävän. Tuotantopalvelun myyminen onkin yksi loogisimmista suunnista johon alan liiketoimintaa voidaan tulevaisuudessa kehittää. Kukaanhan ei voi kopioida tuotetta jota ei ole vielä tehty.