Vs:Pohdintaa: Mistä fyffee taiteilijoille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Pohdintaa: Mistä fyffee taiteilijoille? Vs:Pohdintaa: Mistä fyffee taiteilijoille?

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 11.9.2010 at 19.29
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Itse odotan jo kehitystä, jossa perinteiset kansalliset TV yhtiöt alkavat kaatua ja korvaantua Spotify tyylisillä TV maailmaan siirretyillä palveluilla, jossa TV:tä katsotaan nopeiden IP pohjaisten verkkojen yli silloin kun halutaan. Tämä johtuu siitä, että on kustannustehokkaampaa siirtää kaikki liikenne IP pohjaisissa verkoissa TV:tä myöten kuin ylläpitää erikoistuneita järjestelmiä kuten antteni tai kaapeliverkot.

Uskon itsekin, että tämäntyyppiseen suuntaan ollaan menossa, mutta TV-yhtiöiden roolia kannattaa miettiä edelleen. TV-yhtiöt ovat nykyään aika harvoin sidoksissa varsinaiseen levitystekniikkkaan (esim. Suomessa Digita ei ole nykyään osa YLEä). Siinä mielessä TV-yhtiöt eivät voi hakea kustannustehokkuutta levityspuolelta. Niiden rooli on ennemminkin ohjelmatuotanto ja ohjelmien tilaaminen ulkopuolisilta tuottajilta.

Toisaalta TV-yhtiöiden toimintamalli pohjautuu edelleen vahvasti sille ajatukselle, että ohjelmat lähetetään määrättyyn aikaan, ohjelmakaavion mukaisesti. Siksi onkin mahdollista, että mikäli yhtiöt eivät onnistu sopeutumaan muutokseen, itsenäiset tuotantoyhtiöt alkavat tuottaa entistä enemmän materiaalia suoraan spotify-tyyppisiin palveluihin, ilman TV-yhtiöiden ohjelmatilauksia. Siinä mielessä esimerkiksi perinteiset TV-sarjat katoavat, ja fokus siirtyy ehkä elokuvamaisempaan ajatteluun. Toisaalta tosi-TV:tä ja muuta hömppää tuotettaneen entistäkin enemmän, mutta niiden ohittaminenkin tulee katsojalle helpommaksi.