Vs:Poliisille nettivihjejärjestelmä ensi vuonna

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Poliisille nettivihjejärjestelmä ensi vuonna Vs:Poliisille nettivihjejärjestelmä ensi vuonna

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 15.12.2009 at 17.33
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Piraattipuolueella puolueena ei pitäisi olla kantaa tähän asiaan, koska kyse ei ole sananvapauden rajoittamisesta, eikä edes uudesta lainsäädännöstä. Päin vastoin. Se, että haluttaisiin kieltää yksityisiä yrityksiä vapaaehtoisesti panemasta ylläpitämilleen verkkosivuille jotakin tietynlaista graafista elementtiä, rikkoisi vakavasti sananvapautta. Koska kyse on vapaaehtoisesta menettelystä, tähän ei ole tarvittu mitään lainsäädäntömuutostakaan. Ymmärrän sinänsä sen pelon, että saattaisi syntyä paineita tehdä vapaaehtoisesta menettelystä vähemmän vapaaehtoista. Mikäli sellaisia hankkeita tulee, Piraattipuolue varmasti alkaa vastustaa niitä.

Ps. Huoli poliisin alhaisesta kynnyksestä tietokoneiden takavarikoimiseen on kyllä aiheellinen. Muistuu mieleen tapaus, jossa koneet käytiin takavarikoimassa naurettavan helpon kuvanmuokkauksen ja perättömän ilmiannon perusteella. Jos poliisi ryhtyy välittömästi rajuihin toimenpiteisiin jokaisesta vihjeestä selvittämättä ensin asiaa lainkaan, tällaisia ylilyöntejä on varmasti odotettavissa kiihtyvässä määrin. Tämä on kuitenkin toistaiseksi pelkkää spekulointia. Täytyy odotella ja katsoa mitä tapahtuu. Jos tulee aihetta kritisoida poliisin menettelytapoja, sitten kritisoidaan.