Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Politiikkanne ristiriitaisuus. Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Julkaisija Vastaukset
bng # Posted on 21.4.2009 at 15.07
Profiilikuva käyttäjästä bng

En ole yhdistyksen jäsen, mutta viestissäsi oli joitakin kohtia joihin haluan puuttua.

Quote:Uskon Vahvasti että kuihduttaisi musiikkiteollisuuden ja elokuvateollisuuden huomattavasti nykyistä pienemmiksi. Puolueenne politiikka veisi toteutuessaa maailmanlaajuisesti miljoonilta ihmisiltä työpaikan, uskokaa pois, elokuvan tekeminen työllistää erittäin ison kasan ihmisiä.

Itse uskon päinvastoin. Musiikki- ja elokuvateollisuuden pohja ei ole levy- ja tuotantoyhtiöissä, jotka ovat vastuussa vasta käytännön massatuotannosta, markkinoinnista ja levityksestä. Itse taide syntyy artistien panostuksen tuloksena, ei ”artisteja työllistävien” yritysten takia. Se, että nämä välikäsinä toimivat yritykset poistuvat kuvasta ei tarkoita sitä, että artistien työ olisi vaarassa. Tavoitteena tulee olla sellaiset käytännöt, että artisti saa vähintäänkin saman korvauksen työstään, mutta suoraan kuluttajilta. Tämän ei luulisi olevan vaikeaa kun tähän asti tuo korvaus esimerkiksi yhdestä myydystä CD-levystä artistille on ollut suorastaan mitätön. Jokainen musiikkia ja elokuvia kuluttava varmaan soisi artisteille suuremman osuuden.

Quote:Mutta koska se ei todennäköisesti toteudu mitenkää samanaikaisesti maapallolla, niin ainoa lopputulos olisi Suomen julistaminen kauppasaartoon muiden vielä tekijänoikeuksia ja patentteja kannattavien maiden toimesta.

Luultavasti ei samanaikaisesti, mutta ei Suomi välttämättä ole edes se edelläkävijä tässä asiassa. Esimerkiksi länsinaapurissahan kyseinen liike alkaa olla jo konkreettinen osa päivittäistä politiikkaa. Ja samanlaista liikehdintää löytyy melkein kaikista länsimaista.
En kuitenkaan pidä mahdottomana, että nämä asiat lähtisivät juridisesti liikkeelle kansainvälisellä tasolla. Kenties EU-parlamentista, jossa kaikesta lobbauksesta huolimatta ollaan askel edellä sähköisten oikeuksien ymmärryksessä.

Quote:Patentit ovat olennainen osa teknologiateollisuuden menestymisedellytyksiä. Jos suomalainen yritys esim. kehittää jonkun tuotannollisen teknologian, joka vähentää prosessin energiankulutusta vaikkapa 15%, on kyse merkittävästä teknologiasta. Ja yritys pystyy tienata hyvän määrän rahaa tämän patentin avulla. Jos patenttia ei olisi niin kaikki saisivat kopioida sitä mielinmäärin. Tälläinen prosessin energiakulutukseen liittyvä teknologia saatta olla hyvin, hyvin lähellä immateriaalista omaisuutta mistä paljon puhutte. Moni teknologia on puhtaasti melkeinpä uutta tietoa, asiaa jonka ei ennen tiedetty vaikuttavan prosessiin. Kaikki uusi teknologiateollisuuden teknologia ei ole vain uusia laitteita tai materiaa. Pohjimmiltaan patenttien lyhentäminen/poistaminen, vaikkakin puhuisitte vain musiikista tai ohjelmista, sotii myös näitä patentteja vastaan. Ja näiden patenttien poistaminen todella murtaisi länsimaiden taloudet, täällä ei kannattaisi valmistaa enää mitään koska kaikki siirtyisi halvempiin nouseviin kehitysmaihin. Jäljelle jäisivät vain palvelut. Yhteiskunta ei toimi jos sinne jää pelkästään palvelusektori.

Eikä se toimikaan ettei tekijä saa korvausta tekemästään työstä, enkä usko Piraattipuolueenkaan politiikan siihen pohjautuvan. Tietysti käytännössä teknologiateollisuuden patentit ja niiden levitys toimivat hiukan eri tavalla kuin musiikki- ja elokuvateollisuudessa.

Kyllä tutkimus & kehitys tulevat edelleen säilymään Suomessa ja kehittyneissä maissa, koska täältä löytyy eniten kokemusta ja osaamista, tämäkin tosin tasaantuu kaiken aikaa kehitysmaiden ja ”kehittyineiden” maiden välillä. Juuri palveluyhteiskuntaanhan tässä ollaan vääjäämättä siirtymässä. Automaatio lisääntyy ja käytännön työ vähentyy, ja kun ihmisillä on enemmän aikaa ja rahaa he kuluttavat sen palveluihin.

Kyllähän teknologiateollisuudessakin siirrytään kuitenkin jatkuvasti kohti avoimempia malleja. Esimerkiksi OSS eli avoimen lähdekoodin ohjelmistot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, ja kun kuluttajille on tarjolla yhtä laadukkaita ilmaisia ja maksullisia ohjelmistoja (vrt. Microsoft vs Ubuntu), niin kukapa enää tulevaisuudessa valitsisi maksullisen vaihtoehdon? Ennen pitkää teknologiayritykset tulevat tekemään voittoa pääasiassa maksullisilla lisäpalveluilla, OSS on ainoa pidemmän aikavälin vaihtoehto kun kuluttajien valtavirtakin alkaa ymmärtää sen käyttöä.

Quote:”Nettilataamisen ja levittämisen rajoittaminen on mahdotonta” ja tätä sitten on käytetty perusteena sille että se pitäisi sallia. Toivon että tekin toteatte ilman väittelyä tämän naurettavaksi.

Todellisuudessa torrent-sivustot on helppo blokkia niin että käyttäjämäärät saataisiin pysymään alhaisina.

Se onkin ainoa vaihtoehto laittoman tiedostonlevityksen pysäyttämiseksi, poistetaan se mahdollisuus. Kaapelit poikki. Ja tämän salliminen onkin kaikkein pelottavin skenaario. Kun valtiolle tai yrityksille (kumpi onkaan nykyään todellinen vallankäyttäjä) annetaan oikeus sensuroida rajattomasti kansalaisten kanssakäymistä, niin elämme jo totalitaarisessa poliisivaltiossa. Eli kuka siis päättää mitä saa jakaa ja mitä ei, onko esimerkiksi valtiojärjestelmän kritisointi suotavaa ja kansalaisten edun mukaista. Ei tietenkään ole.

Teknisesti ainoa tapa täysin estää laittomien tiedostojen jakaminen internetin välityksellä on poistaa ihmisten suora kanssakäynti verkosta. Pois MSN Messenger, Facebook, Youtube, hakukoneet kuten Googlee, kaiken maailman keskustelupalstat niinkuin tämäkin tässä, jne. Jäljelle voitaisiin jättää muutama luotettu valtion kontrolloima sivusto, kenties hs.fi ja eduskunta.fi

Quote:Te taidatte myös pitää sitä lainvaistaisena että poliisi ja operaattorit yhdessä selvittäisivät ketkä ennen kaikkea jakavat laittomasti tekijänoikeudella suojattua materiaalia netissä. Ja sitten sulkisivat heidän nettiyhteytensä. Tietysti asiasta varoitettaisiin julkisesti ja yleisesti ennen toimenpiteitä.

Eli poistetaan kansalaisten perusoikeuksia, kuten yksityisyydensuoja, ja annetaan hieman lisää valtaa valtiolle. Ennen sitä voisimme kuitenkin asentaa jäljityssirut kaikkiin suomalaisiin ja sallia kuuntelulaitteet ja valvontakamerat kodeissa.

Ei vapaus ole mikään itsestäänselvyys. Aiemmat sukupolvet ovat sen työllä ja tuskalla luoneet, jotta meillä se olisi Suomeen syntyessä. Antaisitko sinä sen pala palalta pois lainsäädännön avulla? Mitäs sitten, kun se joku uus Hitleri tänne joskus syntyy ja sillä on jo valmiiks olemassa täydellinen järjestelmä kansalaisten valvontaan. Ei se sitten enää itsestään takaisin tule, kun sitä aletaan kaivata.

Ok innostuin vähän liikaa.

Eli näin siis jos ei valita sitä helpompaa tapaa. Muutetaan lakia, joka tekee sadoista tuhansista suomalaista rikollisia. Tehdään siitä sellainen, että mahdollisimman harva rikkoo lakia, sitten voimme jatkaa löpinäämme demokratiasta ja enemmistön päätösvallasta.