Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Politiikkanne ristiriitaisuus. Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Julkaisija Vastaukset
Eternal # Posted on 21.4.2009 at 18.48
Profiilikuva käyttäjästä Eternal

Quote:Toisin sanoen… materiaalin välittäminen ilmaiseksi verkon kautta lisää ehkä myyntiä, mutta meidän tulisi ajatella kokonaiskuvaa, jossa kaikki lataavat? Jos kerran nettilataaminen lisää myyntiä, niin sittenhän olisi vain kulttuurille kaikkein parasta että kaikki lataisivat, koska silloin myynti kasvaisi entisestään.

Kun sanoin, että on kahdenlaisia tutkimustuloksia tarkoitin sitä että kaikki tutkimukset eivät tietääkseni tue väitettä että materiaalin välittäminen ilmaiseksi verkon kautta lisäisi automaattisesti kyseisen tuotteen myyntiä. Ymmärtääkseni Suurin osaa viittaa täysin päinvastaiseen. Millä perusteella juuri ne yksi tai kaksi myynnin lisääntymiseen viittaavaa tutkimusta ovat juuri oikeassa ja muut väärässä? Itse en ole tutustunut tarkemmin kumpaakaan kantaa edustaviin tutkimuksiin ja epäilenpä ettet ole sinäkään. Itse esitänkin asian että kumpi tahansa, sinä valitset suoraan toisen.
Etkö myös näe ollenkaan sitä mahdollisuutta, että kaikki kulttuurin leviäminen tapahtuisi netin kautta eikä kukaan musiikintekijä tai ohjelmistojentekijä saisi enää rahaa työstään?
Luotat sokeasti että vapaaehtoisesti kulttuurista maksettaessa musiikintekijät saisivat teidän ajamassa uudessa tilanteessa täsmälleen saman rahan tai enemmän kuin aikaisemmin? Entäpä elokuvantekijät?

Quote:[quote]Patentit ovat olennainen osa teknologiateollisuuden menestymisedellytyksiä.

Ehdotan tarkempaa tutustumista aiheesta tehtyyn tutkimukseen. Jos patenttien käyttöönotto on tehnyt mitään eri alojen kehitykselle, on tuntunut lähinnä vain hidastavan sitä. Ks. http://www.dklevine.com/general/intellectual/againstfinal.htm .[/quote]

Mielestäni on turha hyökätä patentteja vastaan, kyse on kyllä kehityksestä, mutta vielä enemmän se on siitä että saa palkkaa työstään. Jos keksit tai teet jotain uutta ja patentoit sen niin saat siitä taloudellista hyötyä. Näin simppelisti sanottuna. En ole kyllä suomalaisten yrittäjien tai muidenkaan suusta kuullut napinaa patenteista. Mielestäni täysin toimiva systeemi. Patentit ovat siis mielestäsi ja kirjan kirjoittajan mielestä suuri ongelma?
Niissä on omat ongelmansa, sen myönnän. Tälläisenään kuitenkin täysin toimiva ja innovaation kannustava systeemi.

Quote:[quote]Todellisuudessa torrent-sivustot on helppo blokkia niin että käyttäjämäärät saataisiin pysymään alhaisina.

Ja lisäksi myös kaikki puhtaammin hajautettua teknologiaa käyttävät palvelut, sellaiset jotka eivät edes vaadi mitään keskitettyjä sivustoja? Torrentit ovat tällä hetkellä ehkä näkyvin tapa jakaa tiedostoja, mutta eivät mitenkään ainoa.[/quote]

Jos halutaan estää toimintaa, niin esim torrent-sivustojen blokkiminen olisi nopea ja tällä hetkellä erittäin tehokas käyttäjämäärien vähentäjä. Nolla-tilanteeseen on mahdoton päästä. Siksi pitäisi vai sallia taas kaikkia?
Jos taas torrentien tilalle nousisi uusi yleisessä käytössä oleva välitystapa niin seuraavaksi estettäisiin sen toiminta. Yleisenä olemisessa on se ongelma että sen saavat helposti viranomaiset selville. Taas pirstoutuminen monia eri välitystapoja käyttämään rikkoisi materiaalin välitystä netin kautta ja pitäisi todennäköisesti käyttäjämäärät kohtuullisella tasolla. Harvat ovat tekniikkavelhoja.

Quote:[quote]Te taidatte myös pitää sitä lainvaistaisena että poliisi ja operaattorit yhdessä selvittäisivät ketkä ennen kaikkea jakavat laittomasti tekijänoikeudella suojattua materiaalia netissä. Ja sitten sulkisivat heidän nettiyhteytensä. Tietysti asiasta varoitettaisiin julkisesti ja yleisesti ennen toimenpiteitä.

Poliisin resurssit eivät mitenkään riittäisi tähän, vaan asialle pitäisi päästää kaupalliset toimijat. Se siitä ihmisten oikeusturvasta.[/quote]

Tähän vastaan lainaamalla itseäni

Quote:Itse en näe ongelmaa siinä että poliisi ja operaattorit vain vaikkapa suurimpien kalojen perässä juoksevat, eli suurimpien jakajien (P2P-verkoissa). Kyse ei ole missään nimessä niin räikeästä yksityisyyden loukkauksesta kuin mitä toiminta taas loukkaa tekijänoikeuksien omistajien oikeuksia ja vie heidän oikeutettua tuloaan.
[/quote]

Lopuksi sanon vielä että olet aika nokkava ja ylimielinen kun tulet kahden lauseen (tai virkkeen jos tarkasti äidinkieltä noudatetaan) ylimalkaisella vastauksilla vastaamaan omasta mielestäni asialliseen polittiikkanne pohdintaan. Jos tuolla asenteella meinaat olla puolueen tiedottaja vai mikä lie niin siitä vaan.