Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Politiikkanne ristiriitaisuus. Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 22.4.2009 at 17.39
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Eternal kirjoitti:
Quote:Koko piraattipuolue ja sen toiminta sotii pohjimmiltaan sitä talousjärjestelmää vastaan jonka varassa maailma pyörii.
Erikoinen lause. Tarkoititkohan markkinataloutta vai viihdekartellia? Markkinataloutta vastaan me emme ole sotimassa, pikemminkin puoltamassa sitä vapauttamalla kilpailu karteilleista ja tekijät älyttömistä sopimuksista. Näkemyksemme on tekijälähtöinen, esimerkiksi yritykset voisivat antaa tekijöille lisäpalveluita korvausta vastaan tekijän kilpailuttaman sopimuksen pohjalta. Joka tapauksessa tekijän valta tulisi huomattavasti kasvamaan.

Quote:Lisäksi argumentit ovat hassuja.
”todellisuudessa materiaalin välittäminen verkon kautta ilmaiseksi nostaa myyntiä”

Verkon kautta levitetty materiaali lisää selkeästi kulutusta ja kiinnostusta viihdettä ja kulttuuria kohtaan. Keikkojen lippuhinnat ovat selkeä todiste siitä, että myös musiikista ollaan valmiita maksamaan huomattavia summia. Maksu halutaan tehdä suuremmasta elämyksestä, mitä yhden hyvän biisin sisältämä muovilätty on. Myynti nousee määrässä ihan takuu varmasti halvempien hintojen seurauksena, ja jos tekijä myy teoksensa suoraan itse (tai vaikka saa nettipalvelusta yli 80% hinnasta), niin on vaikea kuvitella tekijän tulojen vähentyvän. Eri asia on sitten nämä levy-yhtiöitten keinotekoisesti nostamat artistit, mutta mistään veren vuodatuksesta ei kai niiden kohdalla voida puhuakaan.

Quote:Luvuista en tiedä, täysin vedin hatusta, mutta jos joku teistä alkaa heittämään lukuja että 50% käyttää laajassa mittakaavassa [vertaisverkkoja] niin HAH.
Ei sentään olla tuollaisia lukuja koko kansan skaalalla väitettykään. Nuorista varmasti käyttää paljon enemmän kuin 50%, keski-ikäisistä ehkä tuo mainitsemasi 15% ja vanhemmista ei oikeastaan kukaan.

Quote:Moni ihminen ei osaa käyttää nettilevitystä. Ja koska se mielletään laittomaksi (mielestäni myös täysin aiheellisesti), niin he eivät opettele käyttämään sitä. Ongelma tulee kuitenkin siinä että vaikka nyt nettilevitys on yleistä lähinnä vain nuorison keskuudessa. Tulevaisuudessa minun ja teidän lapsien opiessa sitä käyttämään, käyttö olisi todennäköisesti erittäin laajamittaista Suomessa, ellei mitään rajoituksia tulisi ”matkan” varrella.
Kuten aiemmin ilmaisin, niin lähes kaikki nuoret harrastaa tiedostojenjakoa tänä päivänä ja osa nuorista aikuisista. 10v päästä lähes kaikki nuoret aikuiset lataavat netistä, osa keski-ikäisistä ja kaikki nuoret. Vanhukset ei sitten mitään osta muutenkaan. Lainsäädännöllä ei tähän kehitykseen näytä olevan merkitystä.

Quote:Uskon Vahvasti että [tiedostojenjako] kuihduttaisi musiikkiteollisuuden ja elokuvateollisuuden huomattavasti nykyistä pienemmiksi. Puolueenne politiikka veisi toteutuessaa maailmanlaajuisesti miljoonilta ihmisiltä työpaikan, uskokaa pois, elokuvan tekeminen työllistää erittäin ison kasan ihmisiä.
Puhut nyt kuten tiedostonjakoa ei tällä hetkellä olisi, ja jos yksityinen kopiointi netissä vapautettaisiin, niin maailma jotenkin radikaalisti muuttuisi. Ei, tiedostojenjako on jo olemassa varsin suurena ilmiönä, mutta silti viihdettä tehdään ihan kiitettäviä määriä. Viihdeteollisuus varmasti tulee tulevaisuudessa pienenemään, mutta tekijöiden toimeentuloon tai määrään sillä ei suoraan ole vaikutusta. Viihdeteollisuuden alamäki jopa hyödyttää monia joukkoja tekijöitä, jotka nyt joutuvat yksin kamppailemaan olemassaolostaan epäreilussa kilpailutilanteessa. Huomaa, että Suomessa jo kaksi pientä levy-yhtiötä on ilmoittanut olevansa piraattien puolella.

Quote:Mutta koska se ei todennäköisesti toteudu mitenkää samanaikaisesti maapallolla, niin ainoa lopputulos olisi Suomen julistaminen kauppasaartoon muiden vielä tekijänoikeuksia ja patentteja kannattavien maiden toimesta.
Suomi on osa EU:ta, joten kauppasaarto ei ole mahdollinen, koska EU on maailman suurin talous. Ainoa uhka voisi olla itse EU, mutta piraattien ase on puolueen löytyminen lähes jokaisessa merkittävässä maassa ja lainsäädäntöön pyritään vaikuttamaan ihan EU-tasolla.

Quote:Patentit ovat olennainen osa teknologiateollisuuden…
Patenteista tulee päivitettyä juttua sivuille lähitulevaisuudessa. Itse asiassa tällä hetkellä patenttinäkemyksistämme ei voi nettisivujemme perusteella oikein muodostaa minkäänlaista järkevää kuvaa. En puutu siis nyt tässä keskustelussa vielä patentteihin.

Quote:”Nettilataamisen ja levittämisen rajoittaminen on mahdotonta” ja tätä sitten on käytetty perusteena sille että se pitäisi sallia. Toivon että tekin toteatte ilman väittelyä tämän naurettavaksi.
Yksittäisenä irrallisena lauseena se onkin naurettava. Koko asiayhteydessään (demokratia, kansalaisoikeudet, kirjesalaisuus, lähdesalaisuus, …) se on kaikkea muuta kuin naurettava.

Quote:Todellisuudessa torrent-sivustot on helppo blokkia niin että käyttäjämäärät saataisiin pysymään alhaisina.
Todellisuudessa ne on helppo blokkia vaan tietyltä osalta vähiten nettitaitoja omaavilta henkilöiltä. Kuitenkin esimerkiksi DHT mahdollistaa torrenttien levittämisen ilman mitään ”torrent-sivustoja”, jolloin torrent-tiedostoja voi levittää foorumeilla, mesessä, sähköpostissa, nettisivuilla, kännykkäviestinä, … Milläs nämä estät? Entä koko ajan kehittyvät salaiset verkot ja VPN-putket, jolloin ei enää voi edes tietää kuka lataa ja mitä?

(DHT mahdollistaa clienttien jakaa toisistaan tietoa toisilleen keskenään, jolloin keskitettyä trackeriä ei tarvita. Se on trackeriä selkeästi hitaampi, mutta se toimii.)

Quote:Te taidatte myös pitää sitä lainvaistaisena että poliisi ja operaattorit yhdessä selvittäisivät ketkä ennen kaikkea jakavat laittomasti tekijänoikeudella suojattua materiaalia netissä. Ja sitten sulkisivat heidän nettiyhteytensä. Tietysti asiasta varoitettaisiin julkisesti ja yleisesti ennen toimenpiteitä.
Poliisitutkintaa tekijänoikeusrikkomuksista emme pidä lainvastaisena, koska se on laillista. Pidämme sitä moraalisesti arveluttavana, sillä jos haittoja ylipäänsä on ollenkaan, ne ovat niin pieniä että kyseinen touhu on lähinnä naurettavaa. Senhän takia me nimenomaan haluamme muuttaa lakeja, kun ne ovat mielestämme pielessä. Nettiyhteyden katkaisemisen pitäisi ehdottomasti olla laitonta, sillä se tarkoittaa joka päivä yhä enemmän henkilön syrjäyttämistä koko yhteiskunnasta (kaikki palvelut alkavat olla netissä).

Quote:Haluaisin korostaa että haluan järkevää keskustelua. Minusta puolueenne aate on järjetön, mutta antaa kaikkien kukkien kukkia. Demokratia perustuu keskusteluun. Keskustellaan.
Ei se ole ollenkaan järjetön. Tai siis eivät ne ole järjettömiä, ei tässä sentään yhden asian puolue olla, toisin kuin moni toistaiseksi vielä kuvittelee. Ei kuitenkaan olla joka asiankaan puolue. Omat kommettisi ovat näkemyksiämme vastustavalta henkilöltä poikkeuksellisen järkeviä ja kehittäviä, eikä mitään lapsellista vinkumista. Kiitokset siitä.